Otäck smäll när Växjös Brendan Shinnimin skadades i Malmö

(13063) Brendan Shinnimin
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 7 mars 2020

Matchen Malmö-Växjö avbröts och lagen fick ta periodpaus i slutet av den andra perioden sedan Växjöforwarden Brendan Shinnimin brakat in i sargen med huvudet före.

Då hade redan Viktor Fasth tvingats utgå på grund av skada.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Det var med en minut och 40 sekunder kvar av den andra perioden i Malmö arena som Växjöforwarden Brendan Shinnimin dundrade in i sargen efter en närkamp med Malmöbacken Adam Ollas Mattsson.

Shinnimin bröt in framför Ollas Mattsson i duellen och Malmöbjässen tryckte till med viss kraft och det bar sig inte bättre än att Växjöforwarden hade svårt att ta emot sig i kraschen.

Han blev liggande på isen och vårdpersonal kom in för att hjälpa honom upp på en bår. Först fixerades nacken försiktigt och ytterst noggrant.

– Det är jäkligt läskigt det där. Inte alls kul att se. Det är jobbigt, säger Växjöforwarden Richard Gynge till C More.

Växjös Brendan Shinnimin tas om hand efter en läskig smäll vid sargen i mötet med Malmö. Foto: Bildbyrån.

Adam Ollas Mattsson fick matchstraff, 5 + 20 utvisningsminuter för boarding.

– Det är så klart tråkigt när ambulansen får komma in och han ligger kvar där. Jag såg tyvärr inte vad som hände. Det är tråkigt för Shinnimin och Växjö, säger Malmös Carl Persson till C More.

Malmö ledde med 2–0 över Växjö vid skadetillfället. Redan i den första perioden utgick målvakten Viktor Fasth på grund av en skada, som såg ut att vara en sträckning.

Under Adam Ollas Mattssons matchstraff och femminutersutvisning gick Växjö ikapp till 2–2 och lyckades även ta ledningen med 3–2 efter ett iskallt avslut från Fredrik Karlström. Men Malmö kom tillbaka, vände och vann med 5–4.