Nu är Jonathan Johnson herre på täppan – ensam rekordhållare


6 mars 2020

Det blev en kanonkväll för Modo och poängkungen Jonathan Johnson. Modo fixade finalplatsen borta mot Karlskoga och Johnsson poängrekordet under en säsong. Modo möter nu Björklöven i finalen.


HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Modo ställs mot BIK Karlskoga på bortais i den Hockeyallsvenska slutomgången på fredagskvällen. En poäng för Modo och det är klart att man kniper finalbiljetten där man kommer att ställas mot Björklöven. Men det började tungt för Modo. I mitten av den första perioden gjorde Filip Cederqvist 1–0 till Karlskoga.

Men mot slutet av perioden var det dags för Modos suveräna förstalina att presentera sig i powerplay. Patrik Karlkvist gjorde kvitteringsmålet efter att ha blivit serverad av Jonathan Johnson. Den poängen innebar att Johnson tangerade Pär Arlbrandt allsvenska poängrekord på 77 poäng. 
Pär Arlbrandt, som slog sitt rekord i Västerås säsongen 2008/2009, behövde 42 matcher för att nå upp i den poängskörden. Johnson nådde poängskörden på 52 matcher. Men än var inte kvällen över. I början av den andra perioden kom en ny Johnson-poäng när Adam Tambellini kvitterade till 2–2 och nu är han ensam rekordmakare med 78 poäng.

LÄS MER: 
HA-svepet från sista omgången 

I slutminuten fick dessutom Jonathan Johnson fullfölja sin historiska kväll. I öppen kasse skickade han in matchavgörande 4
–2 i Nobelhallen. Det innebär att Jonathan Johnson slutade på 79 poäng, fördelat på 29 mål och 50 assist.

Johnsons poängutveckling är enorm den här säsongen. Som mest hade han gjort 37 poäng i Hockeyallsvenskan, vilket skedde i fjol under debutsäsongen i Modo.

Vi ska också nämna Timråstjärnan Jonathan Dahlén, som genom sitt strafffmål i den tredje perioden var uppe på 76 poäng. Till slut landade Dahlén på 
Pär Arlbrandts gamla rekordnotering på 77 poäng (36+41), efter att ha spelat fram till Sebastian Hartmanns sudden-avgörande i Kristianstad.