AnnonsJagades av flera konkurrenter – dundrar fram i playoff-laget


3 mars
Han gjorde flest poäng i Grums för andra säsongen i rad och har fått känna på allsvenskt spel med Karlskrona HK. Nu är 21-årige Jesper Norbäck en av de hetaste lirarna i det Vimmerby som nu ska ta sig an Huddinge i playoff 2.
– Vi har bra chanser mot dem, säger Norbäck till HockeyNews.se.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Tillsammans med radarpartnern Pelle Hedlund har Jesper Norbäck firat stora triumfer i Grums de senaste säsongerna. Räknar man ihop produktionen den här och förra säsongen står Norbäck noterad för makalösa 80 poäng (31+49). Då ska man komma ihåg att Grums var ett bottenlag i Allettan Södra två säsonger i rad.

Jesper Norbäck har dessutom varit utlånad till allsvenska Karlskrona under en kort period den här säsongen, vilket är ett kvitto på att Jesper Norbäck är en framtidsspelare.

– Förra säsongen i Grums var min första som seniorspelare, nu vet jag mer vad det handlar om på seniornivå. Det var nyttigt att känna på det allsvenska tempot och jag känner att jag utvecklas hela tiden, säger Jesper Norbäck till HockeyNews.se.

Men det är inte så att Norbäck är beroende av Pelle Hedlund – utan han klarar sig galant på egen hand. För medan Pelle Hedlund valde att avsluta säsongen i allsvenska topplaget BIK Karlskoga – så blev det då kommande playoff-laget Vimmerby nästa destination för Jesper Norbäck. Detta trots att han jagades av två andra playoff-lag.

Pelle Hedlund spelade med Jesper Norbäck i Grums och är nu i BIK Karlskoga, medan Norbäck spelar i Vimmerby. Foto: BIldbyrån

Stor del i att Norbäck valde Vimmerby hade Vimmerbybacken Herman Johansson, som kände Grumsspelaren sedan tidigare.

– Han sa att det var riktigt bra här (Vimmerby) sedan så pratade jag med sportchefen (Morgan Persson) och jag tyckte att de hade ett bra lag och det kändes rätt. Sedan var det viktigt hur de såg på mig och de ville se mig i en offensiv roll, precis som jag hade i Grums. Det passade bra, säger Norbäck.

Han kom in i slutet av fortsättningsserien och fick en match med Vimmerby innan playoff-spelet. Det blev två poäng (0+2) i debuten sedan har det rullat på för Norbäck.

I playoff 1-bataljerna mot Kallinge/Ronneby där Vimmerby vände ett 0–1-underläge i matcher till 2–1 genom dubbla segrar på bortais hade en Norbäck en viktig roll. Centerforwarden gjorde det så viktiga 1–1-målet i slutet av den andra playoffmatchen som Vimmerby till slut vann med 4–2 till. I lördagens avgörande match vände Norbäck ut och in på Kallingeförsvaret innan han hängde upp 2–0-målet i ena krysset bakom keepern Isak Edman i den andra perioden.

– Jag har kommit in i det väldigt bra som helt ny i laget och blivit väl omhändertagen. Hockeyn flyter på, säger Norbäck.

Jesper Norbäck är en joker i Vimmerbys jakt på kvalserien. Foto: Swe Press Photo

LÄS MER: 
Mjörnberg: Så slutar playoff 2 

I de två avslutande matcherna mot Kallinge bildade Norbäck en sylvass kedja med kanadensaren Kristoff Kontos och finländaren Niklas Salo.

– Två riktigt skickliga spelare. Det är väldigt roligt att spela med dem och vi har redan hittat varandra bra på isen, men det kan naturligtvis utvecklas ännu mer.

I söndagens playoff 2-val valdes Vimmerby av tvåan i Allettan Södra – Huddinge.

– Vi hade tufft mot dem när jag spelade med Grums. Ett spelskickligt lag som spelar snabbt, men Vimmerby är ett bättre lag än Grums och jag tycker att vi har bra chanser mot Huddinge, säger Jesper Norbäck.

Vimmerby inleder matchandet mot Huddinge på hemmais på tisdagskvällen.

LÄS MER:
 Två lag i hjärtat - men bara ett kan vinna 

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons