HockeyNews
PLUS

Glädjande nyheter för DIF – här är Alsings plan för comeback

(12943) Olle Alsing/Djurgården
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 2 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Djurgården får hoppfulla nyheter om den knäskadade backen Olle Alsing.

Nu finns det en konkret plan för hans fortsättning av SHL-säsongen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var på en träning i slutet av januari som Olle Alsing skadade knäet. Den 23-årige Djurgårdsbacken har missat de senaste elva SHL-matcherna och har inte spelat sedan den 25 januari hemma mot Örebro.


Alsing har inte behövt genomgå någon operation och prognosen för läkning och rehabilitering har beräknats till sex till åtta veckor.


Tidsplanen ser ut att hålla.


– Olle kommer att få skydd den här veckan och tanken är att han ska träna denna vecka och nästa och sedan efter det ska det förhoppningsvis fungera för honom, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Djurgården hoppas att Olle Alsing är spelklar lagom till SM-slutspelet. Foto: Bildbyrån.


Det innebär att Olle Alsing, som har satt ett nytt personligt poängrekord i SHL den här säsongen genom att göra 20 poäng (4 mål, 16 assist) på 36 matcher, missar de återstående fem matcherna i grundserien av SHL.


Men sedan ska han vara redo för SM-slutspelet, oavsett om det blir åttondelsfinal den 14 mars eller en direktplats i SM-kvartsfinalen som inleds den 20-21 mars.


– Det gäller att köra upp iskonditionen så att han inte blir trött för snabbt och får en ny smäll utan att han orkar att ha blicken uppe, säger Robert Ohlsson.


LÄS MER14 raka hemmasegrar – nu behöver Djurgården skrämma bortaspöket


Djurgården har för säkerhets skull värvat in backen Anton Mylläri från Linköping och han har spelat i fem matcher under Olle Alsings frånvaro.


Djurgården har nio backar inklusive Olle Alsing. Laget brukar spela med sju backar vilket gör att en frisk back får vila. Mot Oskarshamn var det Simon Johansson som fick stå åt sidan och det ser ut att bli samma backbesättning som byter om till mötet med Linköping på tisdagen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)