HockeyNews
PLUS

Efter att valen är avklarade – så slutar playoff 2

(11389) Tranås AIF
Bildbyrån

Publicerad: 1 mars 2020

Under söndagen valde de högt rankade lagen sina motståndare inför stundande playoff 2 i Hockeyettan. Det blev en del oväntade val och här siar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg kring hur de sex playoffserierna kommer att sluta.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Halmstad–Tranås
Det hade varit ett jobbigt läge för Halmstad vilka de än hade valt i det här playoff-steget. Alla potentiella motståndare kommer ju från segrar i playoff 1 medan de själva åkte på ett bittert nederlag över tre matcher mot Väsby i Hockeyettan-finalen. Det hade kunnat vara en variant att spänna upp bröstkorgen och välja det Nybro som man faktiskt besegrat två gånger på bortaplan den här säsongen, men Tranås är nog ett mer rimligt val trots allt. De är ett svagare lag än vad Nybro Vikings är. Men med det sagt, Tranås är giftiga. De är ett lag som är bättre än vad de fått cred för (och bitvis också visat) den här säsongen. Det har varit tighta matcher lagen emellan under säsongen och magkänslan säger att det här tar Tranås.
Tips: 1-2 i matcher

Borlänge–Visby/Roma
Valets första riktiga skräll. För varför i all sin dar ska Borlänge ta sig an Visby/Roma? Ett lag som spelar en utpräglad slutspelshockey och alltid lyfter sig när det är playoff. Ett lag som man inte har mött under säsongen och rimligen inte har stenkoll på. Det hade varit mycket rimligare att ta sig an ett offensivt hackande Östersund som man dessutom besegrat dubbelt i Allettan. Men så blev det av någon outgrundlig anledning inte och det kan bli dalkarlarnas fall. Att lite smårostiga gå ut mot hungriga gotlänningar på tisdag kan bli tufft och här är det tydligt skrälläge. Jag tror att Visby tar det.
Tips: 1-2 i matcher

Huddinge–Vimmerby
Med Visby och Tranås borta från tavlan fanns inte så mycket annat att välja på för Huddinge som varken vill åka till Norrland eller ta sig an haussade topplaget Nybro. Det blir Vimmerby och det kan bli en oerhört tuff nöt att knäcka. Vimmerby visade upp ett väldigt disciplinerat spel i playoff 1 mot KRIF och fick försvarsspelet att fungera till punkt och pricka. Det är precis så coachen Phil Horsky vill ha det. Det är klart att gubbe för gubbe har Huddinge ett betydligt mer stjärnstarkt lag, men kan Vimmerby frustrera sin motståndare med att spela en trygg och solid defensiv har de alla möjligheter att skrälla. Igen.
Tips: 1-2 i matcher

Hudiksvall–Nybro
Per Ljusteräng och hans Hudiksvall kaxade upp sig och gjorde valets andra och förmodligen största skräll genom att välja Nybro. Där hade nog alla räknat in att de skulle välja Östersund som ligger inom ett rimligt reseavstånd och är ett motstånd som Hudik har full koll på och dessutom visat att man kan slå. Valet av Nybro var oerhört överraskande. Men intressant. Jag håller som bekant Nybro som det bästa av playoff-lagen när de spelar på sin absoluta topp, men det gjorde de inte riktigt mot Nyköping i playoff 1 och i match två av den serien visade sig fantommålvakten Robin Johansson dessutom vara mänsklig. Kanske har mastermind Ljusteräng något på känn som vi andra inte uppfattar. Han har ju erfarenhet från söderserien och borde rimligen ha en ganska bra känsla för vad som kan förväntas av Vikings. Johansson mot Åkerlund. Sylvass offensiv mot sylvass offensiv. Oerhört svårtippat, men Hudik har ju hemmafavören...
Tips: 2-1 i matcher

Mariestad–Östersund
Östersund eller Boden? Det var så klart ingen tvekan för Mariestad. De tog den i sammanhanget ”korta” resan och motståndet som är lite mer förutsägbart än vad Boden hade varit. För ska allt summeras är det två tunga och robusta lag som kommer drabba samman, men Mariestad är det vassare, mer spelskickliga gänget och borde gå vinnande ur en strid över tre matcher mot Östersund. Spetsen övertrumfar helt enkelt det jämtlänningarna kan ställa på isen. Men det kommer bli tight.
Tips: 2-1 i matcher

Troja/Ljungby–Boden
Troja/Ljungby fick ta vad som blev över och det borgar för en oerhört intressant playoff-serie. För Troja och Boden är ju två rutinerade lag. Två tunga lag. Två gäng som haft svårt med målskyttet hela säsongen, men som fick det att lossna ordentligt mot lite sämre motstånd i playoff 1. Här finns alla ingredienser för en riktigt tuff och tät matchserie mellan två förhållandevis klassiska gäng. Det kommer bli jämna fighter, men sett till säsongen och materialen känns Troja ändå som ett aningen tyngre lag.
Tips: 2-1 i matcher

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS