Playoff-hetta: Avgörande kamper väntar i sex av sju matchserier


28 februari 2020
Enbart Troja/Ljungby blev i kväll klart för playoff 2. I övriga sex playoff-serier väntar avgörande matcher på lördagseftermiddagen. Här är HockeyNews:s Daniel Grozdanovskis kommentarer från kvällens heta fajter.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Nybro–Nyköping 6–7 efter förlängning (1–1 i matcher)


En fullständigt galen match.


Det mesta talade för Nybro-avancemang till playoff 2 inför matchen och laget fick också publiken (nästan 2 000) med sig tidigt då man fick två powerplay. Men Nyköping höll emot och när laget från Södermanland själva fick chansen i powerplay small det direkt. Simon Rodling hängde 1–0 högt förbi Robin Johansson i Nybro-målet.

Ett par minuter senare var det dags igen. Den här gången fick Nyköping lite hjälp av huvuddomaren Jim Bergqvist som lite olyckligt styrde fram pucken till Christian Axelsson som kunde lägga in 2–0 efter tolv och en halv minuts spel. En drömstart för Nyköping mot ett chockat hemmalag.

Och Nyköpings flow fortsatte i den andra perioden. Efter en minuts spel i den andra perioden tryckte Marcus Lindblom in 3–0. Var Nybro ett slaget lag? Nej, inte på långa vägar.

Nybro reducerade gjorde sex mål i matchen, men varje gång hemmalaget gjorde mål så replikerade Nyköping reptilsnabbt i den ofattbara målshowen. Totalt blev det 13 mål och där Simon Rodling stod för ett hattrick. Grymt imponerande av Nyköping, som har allt att vinna inför den avgörande matchen.

Ny het match i morgon i Nybro. Vem drar det längsta strået då?

* * *

Troja/Ljungby–Strömsbro 7–0 (2i matcher)  Troja/Ljungby till playoff 2


Strömsbro fick en positiv start på matchen och fick chansen i powerplay i spel fem mot fyra två gånger under matchens första tio minuter. Men Wictor Ragnewall fortsatte att vara stabil och när Troja/Ljungby fick chansen i powerplay blev det mål direkt av genombrottsmannen Oscar Öhman. När sedan samme lirare gjorde 2–0 i början av den andra perioden var det ridå ner för Strömsbro.

Troja hade lekstuga i den tredje perioden och skickade Strömsbro på sommarlov. Vi noterar också att Ragnewall höll sin andra raka noll, mäktigt.


* * *

ÖstersundKiruna AIF 5–2 (1–1 i matcher)


Östersund angav tonen i den här måstematchen redan från första nedsläpp. Genom mål av Axel Olsson och Justin Macdonald kunde Östersund ta greppet om matchen.

Linus Rosdahl reducerade i den andra perioden för Kiruna AIF – men ett sent mål i perioden av Linus Wernersson-Libäck gav Östersund lite andrum.

Direkt i början på den tredje perioden reducerade AIF:s poängkung Jacob Hansson till 2–3 – men Östersund skulle dra det längsta strået och ta den här matchserien till tre fajter efter att till slut ha vunnit med 5–2.

Ny match på lördagseftermiddagen.

* * *

Lindlöven–Visby/Roma 2–1 (1–1 i matcher)

Frågan här var hur Lindlöven skulle reagera efter den tunga tredjeperioden i Visby senast där laget släppte in fem mål och tappade en 2–0-ledning. Lindlöven fick dock en fin start efter Färjestadslånet Wilson Johanssons 1–0-mål i den första perioden.

Resultat stod sig efter två perioder. Och ni minns vad som hände i den tredje perioden i Visby i tisdags... Teemu Huttu kvitterade för Visby tidigt in i perioden – men den här gången kunde Lindlöven kontraslå och Erik Broman satte Lindlöven i förarsätet igen halvvägs in i perioden. Det blev också segermålet.

Ny spännande drabbning i Lindesberg väntar på lördagseftermiddagen.* * *

Kallinge/Ronneby–Vimmerby 2–4 (11 i matcher)


Förlängningsdrama i den första matchen – och det blev lika jämnt i den här matchen. Kallingebjässen Sebastian Magnusson gjorde 1–0 i powerplay efter drygt fem minuter. Men efter mål av Grumsförvärvet Jesper Norbäck och Roman Semjonov var smålänningarna i förarsätet.

Viktor Holmqvist, som gjorde mål för Kallinge när lagen möttes i Småland, gjorde mål igen och det var kvitterat med sju minuter kvar av den tredje perioden. Men bara 20 sekunder senare så var Vimmerby i ledningen igen efter backmål av Christoffer Rasch.

I slutminuten punkterade Vimmerbys Oscar Gustavsson tillställningen. Nu väntar en ny dramatisk batalj på lördagseftermiddagen.


* * *

Boden–Teg 7–1 (1–1 i matcher)


Boden var pressat efter att ha blivit nollade borta mot Teg. Men när väl första målet kom hemma mot Teg (Christian Nyman efter 09.40) så blev det en rejäl ketchup-effekt. Inom loppet av fem minuter gjorde Boden ytterligare två genom Viktor Sandberg och Marcus Sandberg.

Visserligen reducerade hete Anton Tano (tredje målet i playoff-målet), men med bara tre sekunder kvar av första perioden gjorde Alfons Nordberg 4–1. Ett psykologiskt viktigt mål för Boden.

Därefter var det inget snack om det – Boden kunde ta en förkrossande seger med 7–1. Dessutom skotten: 51–14.


Fördel Boden inför lördagens avgörande match.

* * *

Tranås AIF–Piteå 2–3 (1–1 i matcher)

Båda lagen hade en lång och tung resa ner till Småland. Efter en mållös förstaperioden gjorde Piteå 1–0, men AIK-lånet Sebastian Frantz kvitterade bara några minuter efter Piteås ledningsmål. Sedan gjorde Tranås klasscenter Anders Skoog gjorde det viktiga 2–1-målet i mitten av matchen.

Inför den tredje perioden var Tranås i förarsätet, men tro inte att Piteå hade gett upp det här. Med en och halv minut kvar av den tredje perioden kvitterade backen Oskar Matushkin. I förlängningen fullbordade Piteå vändningen, redan efter 43 sekunder hade Ludvig Vännström punkterat tillställningen. Andra raka 2–3-segern efter förlängning för bortalaget. Hur slutar det här dramat på lördag?


* * *


Spaningar från kvällens stekheta match i Hockeyettan-finalen mellan Väsby och Halmstad läser ni här . Dessutom har ni snack med Halmstads målvaktslejon Anton Malmborg här.* * *

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här