HockeyNews
PLUS

SHL om coronavirusets spridning: "På måndag har vi ett möte"

(10319) Johan Hemlin
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 28 februari 2020

FacebookXWhatsApp

I Schweiz kommer ligamatcherna i helgen att spelas inför tomma läktare till följd av coronaviruset. Därefter är matcherna fram till den 15 mars inställda, enligt Zug-forwarden Carl Klingberg.

I SHL avvaktar man läget.

– Vi lyssnar på myndigheterna och vi följer utvecklingen, säger SHL:s vice vd Johan Hemlin till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Som en konsekvens av coronavirusets utbredning i norra Italien och i Schweiz meddelade Schweiz hälsominister Alain Berset på fredagen att det råder en ”särskild situation” i alplandet som i maj arrangerar ishockey-VM i Lausanne och Zürich.


På en presskonferens förklarade Berset att det åtminstone till den 15 mars är förbjudet att anordna arrangemang för fler än 1 000 åskådare, vilket förstås inkluderar ishockeymatcher.



Matcherna i NLA under helgen kommer att spelas inför tomma läktare. Slutspelet i NLA har varit schemalagt att dra igång den 7 mars. I början av nästa vecka kommer ett extrainsatt möte att hållas.


I SHL följer man utvecklingen, lyssnar på den information som ges och är i kontakt med såväl Riksidrottsförbundet, Internationella ishockeyförbundet, Svenska ishockeyförbundet och Folkhälsomyndigheten.


– På måndag har vi ett möte kring tävling och säkerhet med Svenska ishockeyförbundet. Det är ett möte som är inplanerat sedan länge om helt andra frågor, men den här punkten kommer upp även på det mötet, säger SHL:s sportchef och vice vd Johan Hemlin till HockeyNews.se.


LÄS MERRoger Rönnberg fick ta emot en ny passning från Bert Robertsson


SHL-klubbarna har fått information om detta.


– Om SHL ihop med Hockeyförbundet skulle ta något beslut i någon riktning så kommer det naturligtvis att kommuniceras direkt, säger Hemlin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!