HockeyNews
PLUS

Framtiden ytterst oklar efter misslyckandet: ”Vi spårade ur”

(12879) Andreas Holfelt
Henrik Eberlund | Swe Press Photo

Publicerad: 28 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Det blev en rörig säsong i Kalmar. Klubben hade ambitionen att ta sig långt, men bommade både Allettan och vidare playoff-spel. Under hösten lyftes Andreas Holfelt upp som huvudtränare i samband med att Lenny Eriksson sparkades. Men hur framtiden nu ser ut är ytterst oklart.
– Jag vet inte så mycket, säger Holfelt till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Efter en stark säsong som nykomling där Kalmar vann merparten av derbymatcherna mot rivalen Nybro Vikings och tog sig till playoff på deras bekostnad var planen att ta ett kliv ytterligare den här säsongen. Så blev det inte alls.

Redan under hösten gjorde sig klubben av med tränaren Lenny Eriksson och ur den röran ville resultaten inte komma.

– Jag och Stefan (Fredriksson, assisterande tränare /förf.anm) stod ju någonstans mittemellan, det var ju lite så innan Lenny och föreningen var överens om något. Vi visste ju inte allt, men vi visste lite. Han var borta någon dag och vi visste varför han var borta men spelarna fick inte veta och det var lite, vad ska man säga, det var lite rörigt. Spelarna är ju inte dumma i huvudet, någonstans börjar ju de också fundera, säger Andreas Holfelt som i oktober fick lämna rollen som assisterande för att istället kliva i den headcoach-kostym som Lenny Eriksson lämnade efter sig.

När säsongen väl sammanfattas kom dock aldrig det eftertraktade lyftet. Trots bitvis bra spel under grundseriens andra halva lyckades Kalmar inte få målen och poängen med sig och i vårserien klappade de ihop. Misslyckandet var fullbordat när de bommade playoff.

– Det behöver man väl inte säga något annat än att vi misslyckades med det vi hade tänkt oss, sen vad folk kallar det hit och dit det bryr jag mig inte så mycket om. Jag är lyckligt lottad som inte har sociala medier så jag bryr mig inte så mycket, jag vet inte vad folk skriver. Jag vet att om vi förlorar så är jag som tränare kass och vinner vi så är spelarna bra, det behöver jag inte läsa någonstans, det kan jag räkna ut. Jag mår inte bättre av att läsa det.

– Andra delen av grundserien spelade vi riktigt bra, vi fick ihop det och släppte in ett och ett halvt, två bakåt i snitt och det är ju bra. Problemet var att vi gjorde inte mer framåt. Sen under våren har vi inte spelat så bra som vi gjorde under hösten och då blir man inte bättre än vad vi var. Vi spelade inte så bra, vi spårade ur, tåget spårade ur kan man säga för det spelet vi hade i höstas hade vi inte i vårserien och vad det beror på kan man fundera på.

Foto: Jonathan Persson | Swe Press Photo


”Dra ner rullgardinen och lägg ner”
Det blev tidigt sommarlov för Holfelt och Kalmar och framtiden är nu ytterst oviss.

Är det surt att se hur playoff rullar och själv tvingas stå vid sidan?
– Ja, samtidigt tittar jag inte så mycket på det. Serien tog slut och sen var det ju de här sista två veckorna, den här farsen som finns i Hockeyettan. Det blir bara att man känner dra ner rullgardinen och lägg ner det här nu, för det här med transferfönstret blir bara pajas av allting. Nu hade vi tur att vi hade två lag som hade det likadant, det var ju två halva lag som möttes, det var division 2 och division 3-matcher som spelades på slutet.

Blir det en fortsättning i Kalmar för din del, har ni satt er och snackat om det?
– Nej, det har vi inte gjort. Jag vet inte så mycket.

- Som säsongen slutade, det är klart att när man fick sluta så här tidigt så borde man ha börjat i tid för då har man ett försprång mot dem som fortfarande spelar. Eftersom det inte gick som man hade tänkt sig så måste man kanske få fram hur ska vi göra istället? Ta ett steg tillbaka för att ta två steg fram.

Men vill du vara kvar som huvudtränare i Kalmar eller rikta blicken någon annanstans?
– Inte någon annanstans, jag är ju rotad med familjen och så, så någon annanstans har jag svårt att se. Det är väl mer om man ska fortsätta, men det får man se. Just nu har jag som sagt inte så mycket att fundera på, så jag får väl vänta och se lite.

– Hockey har man ju levt med hela sitt liv, samtidigt får vi se, vi ska förhoppningsvis i alla fall sätta oss och summera och analysera, kanske den här veckan som kommer så får vi se vad som sägs och vad för plan som finns. Jag vet inte så mycket faktiskt.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)