HockeyNews
PLUS

Succéforwarden bekräftar NHL-intresse: ”Ville ha ett år till hemma”

(12851) Mathias Bromé
Bildbyrån

Publicerad: 26 februari 2020

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Redan i fjol jagade NHL-klubbarna Mathias Bromé – då valde han att nobba och prioritera sin egen utveckling. Efter årets kanonsäsong i Örebro har NHL-intresset vuxit än mer kring forwarden. 

– Jag vet att det finns stort intresse, bekräftar han för HockeyNews.se

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Mathias Bromé, 25, slog igenom med dunder och brak i SHL med Mora i fjol. Efter degraderingen gick flytten istället vidare till Örebro, men det pratades också om att det kunde bli en flytt till NHL.


Men han ångrar inte att han valde att nobba barndomsdrömmen den gången. 


– Nej, definitivt inte. Det var ett beslut vi tog tillsammans allihop, jag kände mig inte redo att åka över och jag ville ha ett år till hemma för att bli ännu bättre och mer jämn. Jag är nöjd med det beslutet, säger han. 


Efter 37 poäng på 45 matcher med Örebro har NHL-intresset kring honom blivit än större den här säsongen. 


– Ja, jag vet att det finns stort intresse, bekräftar han. Det är klart att det är kul att det har gått bra, men just nu gäller det att vända den här trenden, så att vi få en bra avslutning på säsongen. 


Vad tycker du att du har utvecklat mest under den här säsongen?


– Ska du ta dig till NHL handlar det om att bli en bra tvåvägsspelare som kan spela både när vi leder och när vi ligger under. Sen har jag velat bli mer jämn, så att jag inte får så många dippar under säsongen. Jag tycker att jag blivit bättre på de delarna. 


Mathias Bromé är nöjd med beslutet över att han valde att nobba NHL-klubbarna för att ta ännu ett år i SHL. Foto: Bildbyrån

Örebro är inne i en formsvacka för tillfället och efter lördagens seger något oväntade seger mot Djurgården var laget tillbaka i gamla hjulspår i 3–0 förlusten mot Rögle. Och precis som tidigare under säsongen var det den dåliga disciplinen som fällde laget. 


– De gör tre mål i powerplay och så klart är inte det bra nog av oss. Vi har pratat om att vi inte ska dra på oss massa utvisningar. Det är som det är, nu får vi göra en bra nedvarvning här och blicka framåt mot nästa match.


Hur ska ni få rätt på kontinuiteten i ert spel?


– Det handlar om att vara bra över tid och ta så mycket trepoängare vi bara kan. Vi behöver få en liten win-streak så självförtroendet kommer tillbaka, för just nu vinner vi en och förlorar en. Det gäller att få stopp på det. 


Under torsdagen får Örebro chans till revansch när man ställs mot Malmö. 


– Det blir en jämn kamp. Malmö är tuffa att möta, så det gäller att vi kommer ut hårt på hemmaplan precis som vi brukar göra, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)