Efter att valen är avklarade - så slutar playoff 1


20 februari 2020

Under torsdagen valde de högt rankade lagen sina motståndare inför stundande playoff 1 i Hockeyettan. Det blev en del oväntade val och här siar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg kring hur de sju playoffserierna kommer att sluta.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Troja/Ljungby-Strömsbro
Det blir en nätt liten resa på 60 mil, men bortsett från Kiruna AIF var Strömsbro det ”enklaste” motståndet som fanns bland de valbara lagen för Troja/Ljungby. Det blir ett potent storlag med halvproffs mot en glad kvartersförening som på sin höjd tränar några gånger i veckan. David mot Goliat och något som Troja/Ljungby på papperet ska sopa hem som en munsbit. Så blir det nog också. Ljungby-gänget brukar ha svårt att avfärda så kallat ”sämre” lag som backar hem och bara försvarar, men Strömsbro är mer av ett spelande lag som släpper in mycket mål. Det borde passa Troja utmärkt.
Tips: 2-0 i matcher

Östersund-Kiruna AIF
När Strömsbro, som ligger inom behagligt reseavstånd från Östersund, valdes som nummer ett av Troja/Ljungby fick Kjell-Åke Andersson och hans gäng gå på det strikt sportsliga istället. Kiruna AIF är det på papperet svagaste laget som går in i playoff-spelet och då spelar reslängden kanske inte så stor roll. Östersund är ett bättre lag i alla lagdelar och det enda som skulle kunna göra att det här blir något annat än två raka är underskattning.
Tips: 2-0 i matcher

Nybro-Nyköping
Det passar förmodligen Nybro ganska bra med Nyköping. Man ska ha respekt för att NSK har ett koppel av skickliga forwards och två bra målvakter, men det är ett lag som haft en ganska knölig säsong och gått med en påtagligt tunn trupp. Nybro har en bredd, en spets och inte minst ett försvarsspel som övertrumfar Nyköping på alla punkter. Jag har väldigt svårt att se något annat än att vikingarna manövrerar ut sitt motstånd ganska lätt.
Tips: 2-0 i matcher

Boden-Teg
Det har inte gått spikrakt för Boden mot Teg den här säsongen. Av fyra möten är det faktiskt Umeå-gänget som vunnit tre, men på papperet är Boden förstås ett starkare lag och med Petter Nilsson på tränarbänken kanske det ”riktiga Boden” kommer fram i playoff. Det finns mer att ta av och steppar Boden upp blir de svåra att tas med. Då bör de vinna den här matchserien. Men det blir inte en walk in the park.
Tips: 2-1 i matcher

LÄS MER: Här är lagen som möts i playoff 1 

KRIF-Vimmerby
Det blev ett jobbigt läge för Blekinge-gänget som inte ville åka till Norrland och inte vill ta båten till Gotland. Då fanns inget annat val än att välja Vimmerby, en motståndare som man mycket väl vet kan visa sig vara jämnbra om inte bättre än det egna manskapet. För Vimmerby har gjort en vårserie som imponerar och kan gå in i playoff-spelet med grymt självförtroende. Dessutom är VH ett erkänt vasst playoff-lag och har de väl fått vittring och vinner hemma, då kan det bli jobbigt för KRIF. Speciellt med fjolårets playoff 3-fadäs i färskt minne.
Tips: 0-2 i matcher

Lindlöven-Visby/Roma
I Lindesberg var man nog mer eller mindre inställda på att få åka till Norrland och planerade förmodligen för en resa till Umeå eller Kiruna, men när de andra gängen valde lite oväntat fanns Visby kvar på tavlan. Det är knappast något drömmotstånd. Visby må ha gjort en lite tveksam Alletta, men de är ett playoff-lag. Det sitter i ryggmärgen på Visby-spelarna att det plockar fram något lite extra när det vankas slutspel och de är experter på att få matcher och matchserier dit de vill. Lindlöven är bra och har en spets som kan bära dem långt, men ögänget kan visa sig bli ett övermäktigt motstånd.
Tips: 1-2 i matcher

Tranås-Piteå
Som sista lag ut i valproceduren visste Tranås redan på förhand att det med stor sannolikhet skulle bli en tripp till Norrland. Det var bara att gilla läget och i en matchserie mot Piteå skulle jag säga att det är ganska gynnsamt. Piteå har haft en jobbig säsong med mycket skador och är inte det Piteå som vi vanligtvis ser på playoff-scenen. Samtidigt har Tranås ju längre Allettan lidit hittat mer och mer form. Det talar för att det faktiskt blir tranorna som klarar av att ta hem den här matchserien.
Tips: 2-1 i matcher

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här