Klubbchefen efter mardrömsvalet: "Glada att det inte blev Kiruna"


20 februari 2020
Tranås drog, om man vill se det på det sättet, nitlotten när man fick välja sist i playoff-proceduren. Det fanns bara ett val – långresa till Piteå.
– Vi är glada att det inte blev Kiruna, säger klubb- och sportchefen Stefan Fransson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Som brukligt blev det diskussioner om ekonomi när playoff 1-valen gjordes på torsdagseftermiddagen. Tranås AIF, som slutade sjua i Allettan Södra, var seedat som sista lag, och snacket gick att de skulle tvingas välja Piteå. Och även om Lindlövens tränare velade lite om de skulle välja Visby/Roma eller Piteå, så blev det Piteå på Tranås lott.

En nätt liten resa på 111 mil enkel resa. Det är en stressad klubb- och sportchef Stefan Fransson HockeyNews.se når när vi snackar med honom på torsdagseftermiddagen. Han är i full färd att fixa och planera resan till Piteå på tisdag.

– Jag var rätt inställd på att det skulle bli Piteå. Nu håller jag på för fullt med att sy ihop den här resan. Det blir att prata med sina kontakter och försöka få ner kostnaderna. Det är bara att ta tjuren vid hornen. Vi vet spelreglerna och gnäller inte över hur allt blev. Vi är glada att det inte blev Kiruna, det kunde ha blivit värre än Piteå, säger Stefan Fransson till HockeyNews.se.

LÄS MER: Här är lagen som möts i playoff 1 

Tranås hade chansen att undvika att få välja sist och till exempel haft möjligheten att välja heta derbyfajter mot Vimmerby, men laget var chanslöst hemma mot Huddinge som vann med 4–0.

– Huddinge var bra och vi fick inte utdelning i början. De var tyngre än vad vi var. Sedan hade vi två tunga centertapp i form av Anders Skoog och Filip Petersson som båda var sjuka, säger Fransson.

Tranåsbossen är inte speciellt road över att prata summor för Piteåresan, men säger samtidigt följande:

– Jag vill inte gå ut med några summor, men det är inte gratis. Så är det ju.

Sportsligt då, vad säger du om att möta Piteå?

– Jättespännande. Det är några år sedan vi möttes i Allettan när vi spelade i norra. Hockeyettan är väldigt jämn den här säsongen där alla kan slå alla. Det kan gå hur som helst, säger Stefan Fransson som uppmanar Tranåsborna att dyka upp i playoffspelet.

– Nu är det playoff och det gäller mycket. Jag hoppas verkligen att folket kommer på fredag och hjälper oss, framför allt för inramningens skull. Det har varit alldeles för dåligt med folk på våra matcher och det är jag besviken över.