HockeyNews
PLUS

Tillbaka som förväntad frälsare: ”Åker inte dit och bara lallar”

(12672) Kim Runermark / Tyringe
Henrik Eberlund | Swe Press Photo

Publicerad: 17 februari 2020

En kvalhjälte är tillbaka. Strax innan transferfönstret stängde kunde söderseriens bottengäng Tyringe presentera en riktigt tung förstärkning. Senast Kim Runermark spelade kval med Tyringe sköt han åtta mål på tio matcher och var med och tog laget till Hockeyettan. På söndagskvällen gjorde han två mål i sin återkomst i klubben.
– Jag kommer dit för att vara offensiv spets, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det kunde inte ha börjat bättre. Kim Runermark har haft en halvtung säsong i Kalmar och Tyringe har gått trögt i botten av söderserien hela säsongen. Men i sin första match tillbaka i Skåne-klubben levererade den 29-årige forwarden direkt. Han sköt två mål och blev matchvinnare när Borås besegrades med 3-1.

– Även en blind höna kan träffa rätt ibland, skrockar Runermark.

Det är en forward med stora förväntningar på sina axlar som vände tillbaka till Tyringe i samband med att transferfönstret stängde. Innan han lämnade för Kristianstad inför säsongen 16/17 gjorde han ett par väldigt poängstarka säsonger på Tyrs Hov och var den del av laget som tog Tyringe till Hockeyettan säsongen 14/15. Då sköt han åtta mål på tio kvalmatcher.

Vad har du för förväntningar på dig själv?
– Det är höga förväntningar, jag kommer dit för att vara offensiv spets och har inte riktigt fått ut det i år, men jag vet själv vad jag kan. Jag har höga krav på mig själv och Linus Dahlstedt som också kommer dit. Vi åker inte dit och bara lallar, utan vi kommer dit med en uppgift och det är att leverera framåt och hjälpa Tyringe.

Vad tror du fansen har för förväntningar?
– Oj, det vågar jag inte tänka på nästan. Med all rätt har de höga förväntningar, minst lika höga som jag har och det ska de ha, så får vi se var det landar sen.

De blir väl knappast lägre av två mål i debuten...
– Nej, jag kanske skulle ha sparat på krutet istället, skrattar Runermark.


”Vi har floppat”
Det är en tuff uppgift som nu ligger framför laget. Tyringes säsong har knappast varit särskilt mycket mer än miserabel och nu väntar en oviss kvalserie. Spetsen är med andra ord välkommen.

– Det är en rolig uppgift, den är väldigt tuff. Att spela negativt kval är inte det roligaste egentligen, men jag har kommit tillbaka för att hjälpa dem att hålla sig kvar i division ett och ser väl på chanserna att de är ganska goda om vi dämpar alla misstag.

– Vi behöver inte spela snyggt, det har inte Tyringe gjort på hela året i och för sig, men minska misstagen. Allting handlar bara om att vinna matcher och ta poäng.

Ser du det här som ett sätt att avsluta en halvdan säsong på ett positivt sätt?
– Lite så känns det, det var lite därför jag hoppade på detta. Det är mycket som inte har stämt i år för oss i Kalmar. Vi har ju floppat det måste man säga och det känns inte bra att säga.

Runermark är inte den enda återvändaren som ska försöka rädda Tyringe kvar i Hockeyettan. Backarna André Schultz och Mathias Sjöberg har gjort comeback och på tränarbänken är Magnus Rahm tillbaka. Samtliga delar ur avancemangstruppen från 14/15 som även innehöll herrar som Joel Persson och Tex Williamsson.

– Det fattas väl bara Daryl Bat så är det fulländat, flinar Runermark.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS