HockeyNews
PLUS

Snajpern på väg mot comeback inför avgörandet

(11672) Viktor Lennartsson
Magnus Ekeros

Publicerad: 17 februari 2020

På onsdag har fem lag chansen att ordna seriesegern i Allettan södra. Då kan Nybro få välkommen förstärkning i sin jakt på förstaplatsen. Snajpern Viktor Lennartsson siktar på comeback efter sin hjärnskakning.
– Vi har väl sagt att vi siktar på onsdag, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det var i bortamatchen mot serieledande Halmstad den 25 januari som Lennartsson åkte på en otäck tackling av Tim Bothén i mittzonen och knockades medvetslös. Han fördes till sjukhus med ambulans och en ordentlig hjärnskakning kunde konstateras.

Sedan dess har 26-åringen varit satt ur spel, men när Nybro på onsdag möter Mariestad hemma i Liljas Arena i Allettans sista omgång talar det mesta för att han är tillbaka på isen.

– Jag har haft en dialog med ”Tisse” (tränaren Mikael Tisell /förf.anm) hela tiden om hur vi ska lägga upp det och jag har återhämtat mig förvånansvärt bra. Det kanske har att göra med att det varit min första hjärnskakning, säger han.

– Jag gjorde hjärntrappan de första två, tre veckorna och det har visat positivt. Jag har inte känt något bakslag av det alls när jag börjar med att cykla, gå på is och åka skridskor och börja köra med puck. Så jag gjorde några riktiga träningar i förra veckan som kändes bra, det är väl det här med timing. Över tre veckor borta, det går fort att tappa det.


Ingen risk för rädsla
I och med att Lennartsson, som hade skjutit nio mål på tio Allettan-matcher innan hjärnskakningen, gjort så pass ordentliga framsteg öppnar det för en comeback när säsongen drar ihop sig och de viktigaste matcherna vankas.

– Jag känner för den här säsongen att det är viktigt för mig själv att kunna komma tillbaka snarare än att jag bara skulle försvinna nu säsongen ut.

Återkomsten på isen ser alltså ut att komma i seriens sista match.

– Vi har väl sagt att vi siktar på onsdag här nu och det hoppas jag verkligen att vi kan göra, så det inte blir något bakslag fram till dess, men det blir det nog inte.

Men även om du är fysiskt helt okej, det finns ingen rädsla att kliva in i det igen?
– Nej, jag känner mig ganska stark mentalt så jag kommer inte att åka omkring och vara rädd därute, utan jag känner som jag har sagt till ”Tisse” att ska jag vara med då ska jag vara med fullt ut och inte bara testa. Jag ska vara med som vanligt. Jag hade säkert kunnat lira igår också (Skövde borta /förf.anm), men vi sa att vi tar en säkerhetsdag så vet vi att det är hundratio.

En serieseger i potten, toppkonkurrenten Mariestad på besök. Förutsättningarna för en återkomst på isen hade kunnat vara sämre.

– Det blir väldigt kul och kommer säkert komma mycket folk för det känns som att hela staden kokar nu när vi har chans att ta den här förstaplatsen. Vi får väl göra vårt så får vi se hur långt det räcker.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS