HockeyNews
PLUS

Brännström har hittat formen i AHL: ”Just nu går det bra”

(12656) Eric Brännström
Bildbyrån

Publicerad: 16 februari 2020

FacebookXWhatsApp
TORONTO. Erik Brännström inledde säsongen med Ottawa i NHL men har sedan dess fått byta miljö till farmarlaget Belleville. Det tycks ha gjort honom gott och backtalangen har varit en av huvudfaktorerna till att ”Baby Sens” gått som tåget genom AHL.

NHL har det hittills blivit 31 framträdanden och fyra poäng för Brännström. De flesta av dessa chanser kom i början på säsongen, men den talangfulle smålänningen fick en ny chans runt jul och nyår innan han återigen skickades ned i AHL. Och där är siffrorna aningen bättre. På 23 möten har han 19 poäng, varav sju har kommit de senaste nio matcherna.

– Det började lite tungt och man hade väl lite mer förväntningar på sig där uppe kanske, men jag tycker väl att jag har varit bättre här nere. Det har gått upp och ner den här säsongen men just nu går det bra, säger Brännström till HockeyNews.

När Belleville under lördagen gästade Toronto Marlies stod 20-åringen för en läcker assist, när han avlossade en puck som lagkamraten Jonathan Aspriot kunde styra in.

– Jag såg honom smyga ner på bortre så jag slog en skottpass och det var skönt att se den gå in.

Brännström är inne i ett stim just nu och lyfter bland annat fram de två mål han gjorde förra veckan som ett tecken på att han hittat rätt. Och det är just den här utvecklingen Ottawa ville se när de valde att skicka ned honom från NHL.

– Det blev väl inte så mycket offensivt där uppe utan mest att lära sig spelet och tempot. Jag gjorde väl inte så mycket offensivt, så det är skönt att vara här nere och få självförtroende igen och jag tror det var det de ville.
Och han vet vad han ska göra för att få chansen i NHL på nytt.

– Det är bara att fortsätta spela enkelt och stabilt defensivt, och spela bra helt enkelt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!