HockeyNews
PLUS

Lugnande besked kring Bristedt – Lundqvist kritisk till matchstraffet

(12643) Lundqvist/Bristedt
Bildbyrån

Publicerad: 15 februari 2020

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Rögles forwardsstjärna Leon Bristedt åkte på två smällar i segern mot Frölunda, varav den andra tvingade honom att utgå. De första rapporterna efteråt är dock positiva. 
Samtidigt är Joel Lundqvist kritisk till sitt matchstraff i den första perioden. 

– Att få matchstraff för det när han spelar vidare en kort stund efter är väldigt hårt, säger han till HockeyNews.se.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Rögles Leon Bristedt hade en tuff kväll i 4–3 segern mot Frölunda. Först åkte han på en knätackling av Frölundas Joel Lundqvist som tvingade honom till vila i slutminuterna av den första perioden.


Sedan låg han bakom Rögles 1–0 mål med en vacker framspelning till Dennis Everberg i början av den andra perioden. Men med 6:16 kvar av mittenakten åkte han på en ny smäll, sedan han blivit intacklad i Frölundas båsdörr som öppnade sig av kraften från tacklingen. 

Leon Bristedt återkom aldrig i spel efter den smällen, men de första rapporterna efteråt är dock positiva. 

– Han mår efter omständigheterna bra. Det är inget superallvarligt, men han kunde inte fullfölja matchen, säger han. 


Var på kroppen tog smällen?


– Det tänker jag inte kommentera. 


Kan det bli tal om någon längre frånvaro?


– Vi får titta på honom under morgondagen och utvärdera hans status, så får vi se sen. 


Joel Lundqvists matchstraff i den första perioden rörde upp känslor hos såväl Frölundas Roger Rönnberg som Lundqvist själv. 


– Jag kan inte se hur jag ska spela den situationen annorlunda. Jag hade kunnat ta en tvåa för att jag kom fel in i situationen, men att få matchstraff för det när han spelar vidare en kort stund efter är väldigt hårt. Men så är det, säger Lundqvist. 

Vad är din syn på situationen?


– Han är puckförare och jag går upp för att sätta press. Jag spelar på kropp och åker rätt fram, men han gör en rörelse precis innan. Jag kan inte ändra inriktning i det läget, då hade jag kommit helt snett in i situationen. 


Fick du någon förklaring av domaren?


– Nej. De var inte mottagliga för det, de gjorde en bedömning utifrån vad de tyckte. Det blir alltid lite förstärkt, det är hemmaplan och han ligger kvar lite och då kunde domarna inte stå emot det riktigt. Man har olika syn på saker, så är det. 


Det här var Frölundas fjärde förlust mot Rögle den här säsongen. 


– I de tidigare matcherna har vi inte haft effektiviteten. Idag är Rögle bättre, det är inget snack. De spelar ett tajt försvarsspel och gör det väldigt enkelt i egen zon, samtidigt som vi inte kommer upp i vår forecheck och får fast spelet i deras zon. Vi måste kontrollera pucken bättre och ha bättre presspel om vi ska kunna slå dem, säger Lundqvist. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)