Allettan-gängets spelare eftertraktade: ”Får väl ringa och buda på dem”


14 februari

Det ser dystert ut inför de avslutande omgångarna, men Skövde ger inte loppet förlorat och håller trots intresse från andra klubbar hårt i sina spelare.
– Vi kommer inte släppa någonting förrän det är klart, säger klubbchefen Anders Lundström till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Två omgångar återstår av Allettan södra och Skövde ligger på nionde plats, fyra poäng bakom Visby/Roma. Med andra ord har man inte playoff-platsen i egna händer utan är beroende även av Visbys resultat i slutet av serien om möjligheten att kravla sig över strecket ska uppenbara sig.

Skövde har hemmamatch mot Nybro (på söndag) och bortamatch mot Grums (onsdag) kvar medan Visby spelar borta mot Huddinge på lördag och hemma mot Troja/Ljungby i sista omgången (onsdag).

– I min värld är det väl inte helt omöjligt att vi kan vinna bägge och inte heller att de kan förlora bägge, säger Anders Lundström.

Med andra ord har klubben, trots det prekära läget, inga planer på att släppa några spelare trots att flera herrar ur truppen borde vara synnerligen eftertraktade inför transferdeadline. Inte än i alla fall.

– Man kan väl säga så här att vi kommer avvakta Visbys match på lördag och är det sedan någon som är intresserad av våra spelare så får de väl ringa och buda på dem. Om vi inte skulle vara kvar i racet. Men vi kommer inte göra någonting förrän det är klart.


Klubbar har hört av sig
Däremot är det klubbar som hört sig för om möjligheten att plocka spelare från Skövde innan fönstret stänger natten mellan lördag och söndag.

– Det är en hel del klubbar som har hört av sig. Vi har ju några stycken som jag tror kan bli intressanta, men så är det ju alltid den här tiden på året. Jag känner väl så här att de som vill får väl försöka förbereda så gott det går, men vi kommer inte göra någonting förrän tidigast efter Visbys match.

– Hamnar vi i ett läge där det är kört då får man ta upp diskussionen och det är mest det som klubbarna har ringt om också faktiskt. Att fråga hur vi ställer oss till det och har lyssnat lite kring spelarna hur de tänker om det skulle dyka upp om det är några som är intresserade. Men det är ingen som frågat om vi är intresserade av att göra någon affär nu.

Hur mycket kan det påverka er ekonomiskt att släppa spelare om ni blir avhängda?
– Det beror på vilka spelare det är, men det är klart att det är alltid en besparing och i de här tiderna som är och nu när deadline blir en lördag/söndag är det klart att det kommer bli snabba affärer. Jag vet ju hur det varit tidigare år och det är väldigt olika hur det ter sig, men det är klart att det för en del klubbar finns både pengar att spara och pengar att tjäna.

– Det ekonomiska är inte det viktigaste i det här fallet för då hade vi ju släppt dem för länge sedan om det var så vi kände. Sporten går först och så länge vi är med kommer vi inte göra någonting. Det finns ingen anledning. Det skulle inte vara rätt varken mot klubben, spelare eller någonting att man ger upp i förtid. Det händer inte hos oss i alla fall.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons