Josefson ännu inte redo för spel med Djurgården: "Han är sjuk"


13 februari

STOCKHOLM. Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson har missat 21 av 40 matcher den här säsongen.

Tidigare i veckan var han tillbaka på gymmet.

– Ja, och så tittade de i halsen och hittade ännu mer grejer där. Nej, han är fortfarande sjuk, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Skador och sjukdomar förföljer Djurgårdens centerstjärna Jacob Josefson.


Han har inte ens kunnat spela hälften av årets matcher.


Manuel Ågren har fått rycka in som center för att ersätta Djurgårdens lagkapten och spelar med Patrik Berglund och Mattias Guter.


– Jag har tänkt länge på det. Han fick spela de fyra första matcherna i serien som center ihop med Henrik Eriksson och Erik Walli-Walterholm. Sedan har jag realistiskt och cyniskt räknat med att tyvärr missar Jacob Josefson oftast 50 procent av en hockeysäsong. Då har jag väldigt tidigt tänkt att Manuel Ågren är den som ska spela om Jacob är borta och nu har det skett, konstaterar Robert Ohlsson efter 4–1-segern hemma mot Växjö.


Djurgårdens tränare Robert Ohlsson får tills vidare klara sig utan lagkaptenen Jacob Josefson. Foto: Bildbyrån.


Jacob Josefson råkade ut för en svår fotskada borta mot Brynäs den 1 oktober och missade 18 matcher fram till mitten av december.


– Först var han borta i tre månader och nu är han borta i en sjukdom som har varat i två veckor. Jag tycker Manuel gör det fantastiskt bra. Påminner om det som många bra spelare har. Han vill ha puck och är spelbar och kan spela över puck. Han gör det bra, säger Robert Ohlsson.


LÄS MERPå en viktig punkt är Djurgården bättre än i förra årets SM-final


Jacob Josefson var uttagen till Tre Kronor och Beijer Hockey Games förra veckan, men tvingades lämna återbud. Han har inte spelat mot Färjestad och Växjö efter landslagsuppehållet.


– Han är sjuk, säger Robert Ohlsson.


Hur lyder prognosen?


– Jag är faktiskt inte läkare. Han har varit sjuk i två veckor. Jag vet inte.


Även utan Jacob Josefson radar Djurgården upp segrar och har elva i rad hemma i Stockholm.


– Det är många matcher, jag håller med. Många matcher har varit väldigt jämna och vi har fällt oss lite över mållinjen och har kunnat vinna dem med bra pannben tycker jag. Bra hockeyspelare, tror jag. Djurgården har många bra hockeyspelare, säger Robert Ohlsson.


I Jacob Josefsons frånvaro har Henrik Eriksson varit lagkapten i de två senaste matcherna. Tidigare under säsongen har både Marcus Högström och Patrik Berglund fått bära ett C på tröjan.


Annons

Annons