HockeyNews
PLUS

Efter poängsuccén – NHL-klubbar jagar HV-backen: "Har småpratat om det"

(12599) Johannes Kinnvall
Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Publicerad: 13 februari 2020

FacebookXWhatsApp

JÖNKÖPING. Johannes Kinnvall har vuxit ut till en av HV71:s viktigaste spelare den här säsongen.
Kinnvalls spel har enligt uppgifter till HockeyNews.se lockat till sig NHL-intresse.
– Jag har småpratat lite med agenten om det, men vi har sagt att vi inte ska prata om det så mycket nu utan tar det efter säsongen, säger han till HockeyNews.se

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Johannes Kinnvall var ett av de stora utropstecken i Timrå under förra säsongen innan laget åkte ur.

Inför denna säsong flyttade han till HV71 och där har utvecklingen fortsatt gå åt rätt håll.

Efter torsdagens match mot Rögle är Kinnvall tvåa i backarnas poängliga med sina 29 poäng på 39 spelade matcher, sex poäng bakom Rögles Kodie Curran.

LÄS MER: Spaningar från HV71-Rögle: ”Jag blir inte klok på HV71”

Och prestationerna har inte gått obemärkta förbi.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se finns det nämligen NHL-intresse för den 22-årige backen, något som backen själv också bekräftar.

– Jag har småpratat lite med agenten om det, men vi har sagt att vi inte ska prata om det så mycket nu utan tar det efter säsongen. Jag tror nästan alla hockeyspelares dröm är att sätta på sig en tröja i NHL men just nu fokuserar jag inte så mycket på det utan är här och nu i HV och jag vill vinna SM-guld med HV, säger han.

Vad säger du om din säsong?

– Säsongen tycker jag har varit lite upp och ned. I början av säsongen hade jag lite tufft att komma in i det men jag tycker att jag kommit in i det mer och mer. Jag tycker att jag har tagit jättestora kliv i försvarsspelet och det är något som Rahm har pushat mig på att jag ska bli bättre på, men jag tycker även att jag fortfarande utvecklas i det offensiva spelet, säger Kinnvall till HockeyNews.se.

Johannes Kinnvall har en stark säsong i HV-tröjan just nu och är tvåa i backarnas poängligan. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Mot Rögle hamnade HV71 i ett 3–0 underläge knappt halvvägs in i andra perioden, ett underläge som de inte hämtade sig ifrån även om de kröp närmare med två reduceringsmål innan mellanakten var över.

När utdelningen uteblev i tredje perioden kunde Rögle avgöra och HV inkasserade sin andra raka förlust efter att de vunnit de fyra matcherna innan dess.

– Jag tycker att vi börjar okej under de fem första minuterna i första perioden men sedan sköljer de över oss. I andra perioden tycker jag ändå att vi steppar upp oss och jag tycker att det är starkt att vi kan komma tillbaka med två reduceringsmål. I tredje tycker jag att vi skapar några lägen för att göra 3–3 istället för 4–2. Men om man summerar matchen så tycker jag inte att vi kommer upp i någon bra prestation, säger Kinnvall.

Vad beror det på att ni svajar så i prestationerna?

– Jag vet inte. Det känns som att det är detaljer som avgör de här matcherna och det känns som att vi försöker och försöker men det studsar inte med oss. Jag tycker ändå att vi jobbar för det, men Rögle gör en stark match och vi får inte studsarna med oss.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)