HockeyNews
PLUS

Spaningar från HV71-Rögle: ”Jag blir inte klok på HV71”

(12597) Rögle-HV71
Bildbyrån

Publicerad: 13 februari 2020

FacebookXWhatsApp

JÖNKÖPING. HV71 följde upp nederlaget mot Brynäs i tisdags med att förlora torsdagens streckmatch mot Rögle med 5–3. Här är HockeyNews.se:s utsände reporter, Mattias Perssons spaningar från matchen. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey  


Jag blir inte klok på HV71


Fem raka förluster blev till fyra raka segrar och inför uppehållet var jag helt övertygad om att HV71 skulle nå topp sex, lika övertygad är jag inte nu. I tisdags föll man mot Brynäs efter att ha tappat en 3–0 ledning och i torsdagens streckmatch mot Rögle var man oerhört bleka i den första perioden, vilket gav laget en rejäl uppförsbacke i de två resterande perioderna. 


Jag blir inte riktigt klok på var HV71 står inför slutspurten, men klart är i alla fall att man måste få upp jämnheten om man vill vara med och fajtas i ett slutspel, för det går inte att spela hockey i 40 minuter. Man har definitivt laget för att spela hockey långt in på vårkanten, men då måste man bli betydligt mer konsekventa i sitt spel. 


Chris DeSousa kommer bli nyttig i Rögle


Rögles nyförvärv Chris DeSousa från finska Vasa gjorde debut mot Växjö i tisdags och redan i debuten syntes det att han hade skickligheten för att göra skillnad i den här ligan. Den bilden förstärktes ytterligare i vinsten mot HV71, och han fick också presentera sig i målprotokollet för första gången, sedan han slagit in en retur från nära håll. Det är inget snack om att han kommer bli nyttig med det hårda jobbet och sin näsa för mål.


Är Linus Sandin förlorad för HV71?


Linus Sandin hade NHL-intresse redan när han lämnade Rögle för HV71 i fjol, men då blev det inget med den biten. Efter en ny stark säsong och femton nya mål är frågan om han inte tar chansen efter den här säsongen. Jag tror NHL-klubbarna gillar vad de ser, med tanke på att det är en stabil forward i båda riktningarna, som dessutom kan göra mål på väldigt många olika sett. Mot sin tidigare klubb passade han dessutom på att hänga dit en puck framför NHL-scouter på läktaren.


Har Rifalk tagit över förstaspaden nu?


Känslan var att Rögles ledarstab hade valt att ge Roman Will förtroendet som förstakeeper i slutspurten, men nu är jag inte lika säker. Efter den senaste tidens rykten om att Roman Will är förlorad till KHL nästa säsong kan det vara så att Rögle tänkt om, för nu har Christoffer Rifalk fått förtroendet i bägge matcherna efter uppehållet och gjort det bra. Det kan också vara så att man vill testa vad Rifalk går för nu när matcherna börjar gälla lite mer, och på så vis bilda sig en uppfattning om han klarar av att axla förstaspaden nästa säsong, eller om man måste förstärka med en ny förstemålvakt. 


Stekhet Bokk med nytt mål


Den tyske forwarden Dominik Bokk har fått ett rejält lyft efter JVM och blivit lite av ett nyförvärv för Rögle, eller vad sägs om det här:

22 första matcherna: ett mål

Elva senaste matcherna: åtta mål. 


Mot HV71 slog han till med en ny fullträff när han pricksköt in 1–0, efter att ha blivit fint framspelad av Nils Höglander. Han är dessutom betydligt mer bidragande i det offensiva spelet och skapar chanser i nästintill varje byte. Visst är det märkligt vad lite självförtroende kan göra med en spelare. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!