Poängsprutande kedjan slog till igen – klassiska laget till playoff


13 februari
Efter att ha missat Allettan Norra med minsta möjliga marginal har Kiruna AIF knutit näven och lekt sig vidare till playoff via fortsättningsserien. Seriefinalen hemma mot Kalix blev en skrattmatch där Kiruna AIF vann med 7–2 och där kanadensaren Cheyne Matheson stod för ett hattrick på knappt tio minuter i den andra perioden.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Antagonisten och rivalen Kiruna IF knep den femte och sista platsen till Allettan, med ynka ett måls marginal före jul. Men nu är det omvända roller. Medan Kiruna IF sladdar i Allettan Norra och får det tufft att nå playoff-spel, så har Kiruna AIF gjort slarvsylta av motståndet i fortsättningsserien. 

Inför seriefinalen hemma mot tabelltvåan Kalix skiljde det sju poäng mellan lagen och där Kiruna AIF hade sprutat in 44 mål på nio matcher.

AIF:s målproduktion fortsatte mot Kalix, men det var först i den andra perioden som man fick maximal utdelning. Kanadensaren Cheyne Matheson bjöd hemmapubliken på ett magiskt hattrick på knappt tio minuter. Första målet var en bjudning av Kalixkeepern Jacob Carlsson  – det andra en delikatess där poängkungen Jacob Hansson som var positionerad bakom målet läckert hittade Matheson framför målet som ursnyggt hängde upp pucken i nättaket fram till 3–2. Matheson fullbordade sitt hattrick när han petade in 4–2.

Det hann bli 6–2 innan den andra perioden var slut och toppmatchen var naturligtvis över.

Kiruna AIF vann till slut med 7–2 efter ännu ett Cheyne Matheson-mål, totalt fem poäng (4+1) i matchen. Nu är alltså Kiruna AIF klart för playoff-spel till Hockeyallsvenskan efter ha lekt sig dit.  Roligast fram till playoffplatsen har kedjan med Jacob Hansson, Cheyne Matheson och Kyle Brothers haft. Trion öste in poäng i grundserien, men har steppat upp ännu mer i fortsättningsserien. Jacob Hansson leder poängligan överlägset med 21 poäng (10+11) på tio matcher. Kanadensaren Cheyne Matheson är efter kvällens poängfest uppe på 13 poäng (6+7), medan landsmannen Kyle Brothers står noterad för elva poäng (3+8).

LÄS MERSkåningen gör poängsuccé i norr 

Kiruna AIF har ett dubbelmöte med bottenlaget SK Lejon kvar i fortsättningsserien innan man på riktigt kan börja ladda för playoff. Räkna med nya poäng i de matcherna för en viss vass trio...

***

För Kalix, som hade playoff-ambitioner är den sportsliga säsongen över. Backstjärnan Johan Pettersson, som har varit utlånad till Modo i en match med två poäng på kontot, var med mot Kiruna AIF. Nu väntas han, enligt MrMadhawk, återvända till Modo för att slutföra säsongen där.

***

Följande lag är klara för playoff till Hockeyallsvenskan: Halmstad, Troja/Ljungby, Nybro, Huddinge, Mariestad, Kallinge/Ronneby, Tranås, Väsby, Borlänge, Östersund, Hudiksvall, Boden, Lindlöven, Kiruna AIF, Vimmerby.


Annons

Annons