HockeyNews
PLUS

Spaningar från Modo–Timrå: "Ser gärna ett nytt Slaget om Västernorrland"

(12573) Tiken
Erik Mårtensson/Bildbyrån

Publicerad: 12 februari 2020

ÖRNSKÖLDSVIK. Det blev ett rafflande drama i derbyt mellan Modo och Timrå där gästerna såg till att det nu bara skiljer tre poäng mellan lagen i tabellen.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson gjorde på plats i Fjällräven center

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Modo har en försvarsfråga att lösa

Nu saknades förvisso Mattias Norlinder och Tommy Enström, där den senare framför allt är den stabil pjäs i egen zon och hans frånvaro ska inte underskattas, men Modos försvarsspel i egen zon lämnade en del att önska. Laget överbelastar gärna på pucksidan för att sätta press på motståndarna, men Timrå hittade gång på gång ett spel där de kunde byta sida på pucken vilket ställde till oreda för Modo. Modos försvarsspel har under en tid nu inte varit på den nivå man önskat. En stabilitet i egen zon är ett måste att hitta om Modo vill ha en trevlig vårkant. Det ska dock sägas att spelet i numerärt underläge var bra, även om ett av Timrås mål kom i spelformen, där de inte tillät gästerna skapa några större chanser.

Respektlöst

Inför matchen hyllades Modoikonen Sture Andersson för sina 58 år i klubben och han fick se sin förtjänstfana hissas till taket i Fjällräven center där den tog plats mellan Mattias Timander och Peter Forsbergs pensionerade tröjnummer, där Andersson hade samma nummer som Timander när han var aktiv. Något som dock drog ned stämningen var agerandet från delar av Timråsupportrarna som var på plats i arenan. Buandet, ramsor där Modo hånades och där Timrå hyllades avlöste varandra. Oavsett lagtillhörighet bör man visa respekt när någon annan hyllas. Jag kan tänka mig att det varit upprört i Timrålägret om motståndarsupportrar levt rövare när en Timråikon hyllats.

LÄS MER: Modoikonen hyllades – då kritiseras Timråsupportrarna för deras agerande 


Jag är inte övertygad, Bartosak

Att Patrik Bartosak har ett bra cv och fram till i höstas var en målvakt på riktigt hög nivå råder det inga tvivel om. Det han hittills presterat i Modotröjan gör mig dock inte imponerad. Nu ska vi föra till protokollet att han med kvällens match bara spelat tre matcher sedan han kom tillbaka från den timeout han tog i höstas när han lämnade den tjeckiska ligan. Han känns, i mina ögon, fladdrig och en målvakt som släpper för många returer. Två av Timrås mål ikväll kom på returer där Bartosak själv sedan styrt in pucken i eget mål. Samtidigt sitter Erik Hanses, som var riktigt bra innan tjeckens intåg, och öppnar båsdörren. OM, med stor betoning på om, Barotsak inte kommer upp i nivå – hur påverkar det resten av truppen?

Han har självförtroende nu och det märks

Sebastian Hartmann är stekhet just nu i Timråtröjan. I måndags stod han för två mål och en assist när Timrå nollade BIK Karlskoga på hemmaplan och mot Modo var han farlig om inte i varje byte så i nästan varje byte. Hartmann gjorde också Timrås första mål när han vispade till ur minimal vinkel och vallade in pucken via Modomålvakten. Han hade ett gäng heta lägen ytterligare, bland annat ett där han drog upp en Modoback på läktaren men kom inte till något riktigt avslut. Det var den här burduse forwarden Timrå hoppades att de skulle få när de knöt honom till sig i somras.


Nytt slaget om Västernorrland att vänta – det kan bli extremt roligt

Supportrarna till de här två lagen minns ju Slagen om Västernorrland när de möttes i SM-slutspelen 2007 och 2008. Två slutspelsserier som var extremt roliga att följa. Sedan dess har det kanske inte varit samma känslor i derbyna, även om hettan funnits där, men i vår kan det komma att bli ett nytt slag om Västernorrland. Ett av lagen kommer att ta andraplatsen i tabellen, där Timrå nu bara är tre poäng bakom Modo, och det andra kommer med stor sannolikhet ta hand om tredjeplatsen och få ett bra utgångsläge i slutspelsserien. Efter det kan de mycket väl stöta på varandra i play off-matcherna inför direktkvalet till SHL. Det är en matchserie jag skulle se fram emot extremt mycket och inramningen skulle vara fantastisk. Men det är långt dit. Men jag skulle verkligen se fram emot ett nytt Slaget om Västernorrland.

Modo Hockey–Timrå IK 2–3 (2–1, 0–2, 0–0)

Mål, Modo: Adam Tambellini, Patrik Karlkvist
Mål, Timrå: Morten Madsen, Sebastian Hartmann, Albin Lundin

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS