HockeyNews
PLUS

Modoikonen hyllades – då kritiseras Timråsupportrarna för deras agerande

(12569) Sture
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 12 februari 2020

FacebookXWhatsApp

ÖRSNKÖLDSVIK. Efter 58 år i klubben skulle Modoikonen Sture Andersson hyllas inför derbyt mot Timrå.
När hyllningarna drog igång innan nedsläpp valde Timråklacken i ena hörnet av arenan att håna motståndarklubben – ett beslut som mötts av ilska både i arenan och på sociala medier.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Som extra krydda på toppmötet mellan Modo och Timrå under onsdagen skulle Modoikonen Sture Andersson hyllas med att få en förtjänstfana hissad till taket i Fjällräven center.

Andersson, som gjort 58 år i klubben, var med när Modo vann sitt första SM-guld och som spelare dessutom spelat OS och VM för Sverige under sin karriär.

Efter spelarkarriären har han varit aktiv som ledare i klubben sedan 1985 och en stor del i de framgångar Modos damverksamhet haft genom åren.

När Sture tillsammans med delar ur guldlaget från 1978–79 skulle hyllningarna börja, men när tystnaden lagt sig tog Timråklacken ton och vägrade att vara tysta. Något som möttes med stor ilska av resten av publiken och något som rörde upp arga känslor även i sociala medier där flera var kritiska mot supportrarnas agerande, det inklusive Timråsupportrar som inte var på plats i arenan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)