AnnonsForwarden lämnar – oklart om ersättare värvas


11 februari

Deadline för övergångar närmar sig och många av topplagen ser om sitt hus i jakten på en lång säsong. I Väsby står det klart att forwarden Leonard Forselius lämnar, men sportchefen Tom Tärnström lovar inte att det blir förstärkning.
– Jag känner inte på något sätt att vi sitter och måste ha in någonting, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Toppkonkurrenterna Boden, Hudiksvall och Borlänge har agerat och plockat in spelare till sina trupper. Om Väsby i den absoluta toppstriden av Allettan norra kommer göra samma sak är inte helt klart.

– Vi kör på med vårt. Vi måste bygga ett lag från start för att vara med och har inte någon direkt plan på att vi måste växla upp nu, utan vi känner oss trygga med det vi har, säger sportchefen Tom Tärnström.

– Det ska bli bra också, vi har spelare som levererar och det kanske hade varit en annan sak om vi hade legat sjua eller någonting och att det inte hade stämt. Man vill inte röra om för mycket heller. Skulle det droppa ner något som vi känner att det här blir vi bättre av är det klart att det är intressant, men jag känner inte den här stressen som många verkar känna att nu är det deadline nu måste vi hitta på något här. När man ändå ligger tvåa i Allettan och har vunnit grundserien är det inte direkt som att ”fan nu måste vi lappa det här”. Det har funkat hittills.


Forwarden lämnar klubben
Men det finns frågetecken kring truppen. Bland annat har det öppnat sig en lucka på forwardssidan.

– Leonard Forselius kommer inte spela vidare. Det var rollen han inte ville fortsätta med. Där får vi se lite, vi släpper honom inte bara utan är det någon som vill göra någon affär så är vi öppna för det, men annars sitter han där han sitter.

Tidigare under våren tackade Väsby nej till forwarden Andreas Maier som sedermera hamnade i södra vårserien med Mörrum.

– Vi hade mycket snack men just då hade vi 14 forwards och det funkade bra. Jag gillar verkligen Maier och det är en spelare som jag håller högt, men just då fanns det inget riktigt utrymme att stoppa in honom. Hade det varit en annan tajming hade det varit helt annorlunda.

På backsidan har det dessutom uppstått en skada på Viktor Åström som är borta på obestämd tid.

– Det är lite så att man värderar det här att på ett sätt vill man gå in med 14 forwards och åtta backar efter deadline, å andra sidan nu har vi 13 forwards och vi har fortfarande åtta backar och det har man av en anledning och det är ifall någon skadas. Nu har vi en skada men jag känner ingen direkt panik.

– Det är klart att trillar det loss någonting, att vi får nys om något som skulle kunna absolut förstärka oss är det klart att det är intressant.

Sportchefen har sneglat mot allsvenskan och spelare med tidigare koppling till Väsby, men där kan det bli svårt att få loss någonting.

– Egentligen är det så att alla klubbar som jag har kollat upp där det är rimligt och där vi har en koppling till någon spelare så är ju allsvenskan totalt öppen. Almtuna till exempel, där vi har Tobias Liljendahl, Calle Åsell och de där som säkert hade varit jättesugna om det fanns möjlighet, som ligger och skvalpar precis runt strecket, de kommer ju inte vilja släppa spelare.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons