HockeyNews
PLUS

Viktiga trotjänartrion på skadelistan: ”De är svåra att ersätta”

(12524) Linus Engqvist / Mariestad
Jonathan Persson | Swe Press Photo

Publicerad: 10 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Lagets tre största trotjänare står på skadelistan och riskerar att bli borta en tid. Det är riktigt dystra besked för Mariestad i jakten på att nå kvalserien den här våren.
– Jag kommer få jobba i veckan, säger sportchefen Carl Johansson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Viktige kaptenen Filip Thörnqvist (underkropp) och energispelaren Filip Engqvist (underkropp) klev av efter att ha fått smällar mot Tranås i fredags, sedan tidigare står även Linus Engqvist (överkropp) på skadelistan. Det är Mariestads tre största trotjänare.

Mariestads-Tidningen rapporterade i helgen att säsongen kan vara över för trion. Riktigt så långt vill sportchefen Carl Johansson inte sträcka sig när HockeyNews når honom på måndagsförmiddagen.

– Det är ingen hemlighet att de är borta just nu, men vi tar det dag för dag. Vi kommer ha undersökningar idag, vi har inga bekräftade uppgifter från läkare eller någonting än så jag vet inte varför det kom ut på det sättet, säger han.


Kommer stärka upp
Det säger sig dock självt att skulle de tre herrarna bli borta länge är det ett dråpslag för klubben. Deras rutin och klubbhjärta är svårt, för att inte säga omöjligt att ersätta i det här skedet av säsongen.

– Det betyder jättemycket om de inte skulle kunna spela mer, de är hårt jobbande Mariestadskillar, pådrivande, de har allt det där. Det är klart att i långa loppet när vi ska vara som starkast det är nu alla ska vara hela, konstaterar Johansson.

– Jag är varken läkare och alldeles för positivt lagd, men det är tre trotjänare som det inte är kul att de är borta. Det är de tusen matcherna de har tillsammans i Bois som är svåra att ersätta.

Det kan bli tufft att nå kvalserien utan trion...
– Jag är helt övertygad om att skulle så vara fallet så har vi absolut material för att göra det ändå, och vi får se till att vi har det, men det är klart att det vore inte kul. Men jag tror att så illa är det inte.

Hur förhåller du dig till transferdeadline om du inte riktigt vet om de kommer spela?
– Jag jobbar redan givetvis och sen får vi besked snart och så får vi ta det utifrån det. Sen kanske vi får fatta några beslut och bli tjocka i slutet i så fall då om det blir så. Känslan är att vi ska plocka in någonting för att säkra upp.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)