HockeyNews
PLUS

Röglestjärnan uppvaktas av NHL-klubbar: "Min agent för samtal"

(12486) Leon Bristedt/Rögle/Tre Kronor
Bildbyrån

Publicerad: 8 februari 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Leon Bristedt har fått sitt genombrott i SHL i Rögle den här säsongen.

Mycket talar för att han är förlorad för Ängelholmsklubben till nästa säsong.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det rör på sig under Beijer Hockey Games. Det vimlar av scouter och representanter för NHL-klubbarna i Globen och Tre Kronors spelare är heta.


För Rögleforwarden Leon Bristedt, 24, är NHL något han har siktat på i hela sitt liv som hockeyspelare.


– Det ska jag inte hymla om att det inte är så. Så klart jag har som mål att spela i NHL och få prova lyckan där borta. Det har varit en pojkdröm. Någonstans känner jag mig skyldig att hålla den pojkdrömmen vid liv. Sedan om man lyckas eller inte lyckas eller trivs eller inte trivs, det återstår att se, säger Bristedt till HockeyNews.se.


– Får jag rätt chans och rätt möjlighet från rätt lag så kommer jag att ta den.


IK Waxholms-fostrade Leon Bristedt är skyttekung i Rögle och har gjort 14 mål på 34 matcher, vilket är ett mål mer än förra säsongen då han flyttade tillbaka till Sverige efter fyra år i collegehockey i Minnesota.


– Jag tycker att jag har tagit vissa steg den här säsongen, tagit steg mot att vara vassare offensivt. Det är 15-20 matcher kvar i Rögle och självklart så vill jag och laget göra det riktigt bra där och siktar på att gå långt i ett slutspel. Så får man ta det därifrån och se vad som händer.

LÄS MER: Storklubb i Schweiz uppges jaga Röglestjärnan

Leon Bristedt har gjort 14 mål för Rögle och har en framskjuten roll i Tre Kronor. NHL nästa? Foto: Bildbyrån.


Allt mer tyder på att Leon Bristedt har visat tillräckligt i Rögle för att få en chans i NHL. Han är inte draftad av någon klubb i Nordamerika och har därför en större valfrihet.


Ett NHL-kontrakt verkar inte vara alltför avlägset.


– Min agent för samtal med några lag just nu, bekräftar Bristedt.


Går det att klippa bort det när Globen är fylld av NHL-representanter under Beijer Hockey Games?


– Det är därför vi har agenter. De sköter det snacket åt oss. Personligen vet jag att jag fungerar bäst när jag fokuserar på nästa pass, nästa skott, nästa byte och inte svävar iväg i tanken, betonar Leon Bristedt.


– Om jag ska lyckas behöver jag vara där. Oavsett om det är hockeyn eller någon annanstans i livet så lever du inte i nuet blir det sällan bra.


Det är precis vad han gör och har gjort i Rögle den här säsongen.


– Jag behövde komma hem, jag behövde landa och ladda om batterierna lite och hitta glädjen och energin igen. Det tycker jag verkligen att jag har gjort. Hockeyn är verkligen rolig och jag trivs med att komma till jobbet varje dag. Det är så det behöver vara, i alla fall för mig. Har jag inte kul så är det inte värt det, men det har jag verkligen nu.


– Jag är glad att jag fick chansen i Rögle. Jag är tacksam över de möjligheter jag har fått där.


LÄS MERFagemo debuterar i Tre Kronor inför över 13 000 i Globen


På tisdag i nästa vecka startar SHL om efter landslagsuppehållet. Rögle har en poäng upp till den sjätte och sista direktplatsen till SM-kvartsfinal.


Att nå dit är Ängelholmsklubbens stora mål eftersom det är något staden inte har fått vara med om sedan 1994.


Skadorna har stört Rögle efter lagets blixtrande start på SHL-säsongen.


– Vi har väl aldrig riktigt fått chansen att spela med ett fullt lag, men så är hockeyn. Du behöver kunna hantera motgångar och hinder som du stöter på på vägen. Starka lag och vinnande lag hittar sätt att vinna med eller utan så kallade stjärnspelare. Ofta är det under lite tuffare tider som du kan bygga karaktär som du kan ha med dig i ett slutspel, säger Leon Bristedt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)