HockeyNews
PLUS

Storklubb i Schweiz uppges jaga Röglestjärnan

(12411) Ted Brithén
Bildbyrån

Publicerad: 5 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Han har kontrakt med Rögle till 2023, men en klausul i kontraktet möjliggör en flytt från Ängelholm. Och visst verkar det finnas intresse för Ted Brithéns tjänster.
Enligt uppgifter till swisshockeynews.ch så har NLA-klubben SC Bern gett sig in i jakten på poängsprutans signatur.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Skadeproblem har hållit honom borta från spel i 18 av Rögles 38 matcher under säsongen, men när Ted Brithén väl funnits med på isen så har det slutat med en gedigen poängskörd. Totalt har det blivit 20 pinnar på lika många matcher för centern, vilket också ger det bästa poängsnittet i laget. 

Kontraktet med Ängelholmsklubben sträcker sig över säsongen 2022/23, men att Brithén blir kvar tills dess är långt ifrån säkert.

Enligt uppgifter till swisshockeynews.ch ger sig nu den schweiziska storklubben SC Bern ut på jakt efter 29-åringens signatur. En flytt som möjliggörs av en klausul i kontraktet med Rögle. 

Fler ryktas lämna

Det är dock inte bara Brtihén som kan komma att lämna Rögle efter säsongen. Intresset för toppbacken Kodie Curran är stort, och skåningarnas interna poängligaledare ska enligt uppgifter vara klar för spel i KHL-klubben Avangard Omsk till den kommande säsongen. 

Även förstamålvakten Roman Will ska vara förlorad till toppligan i öst. I förra veckan rapporterade rysk media att Traktor Chelyabinsk blir ny klubbadress för den tjeckiske burväktaren. 


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)