HockeyNews
PLUS

Han missar Luleås rivalmöte med Skellefteå: "Lite rehab"

(12470) Niklas Olausson/Luleå-Skellefteå
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 7 februari 2020

Niklas Olausson gjorde både mål och assist när Luleå vann med 3–1 borta mot Malmö före landslagsuppehållet.

Men den 33-årige centern har problem med en skada och kommer inte att vara redo för spel i rivalmötet med Skellefteå på tisdag.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Skadeläget är förhållandevis bra hos SHL-ledarna Luleå.


Men inför omstarten i SHL är det nu klart att Niklas Olausson kommer att bli borta ett tag. Den skicklige centern har missat tio matcher den här säsongen och har gjort 19 poäng (8 mål, 11 assist) på 28 matcher för Luleå.


Han har gjort tre poäng de senaste två matcherna inklusive ett mål och en assist i 3–1-vinsten borta mot Malmö den 1 februari. Men på grund av en skada kommer han inte att kunna spela mot Skellefteå på tisdag och förmodligen inte heller borta mot Brynäs på torsdag.


Luleå får klara sig utan centern Niklas Olausson borta mot Skellefteå på tisdag. Foto: Bildbyrån.


– Niklas Olausson är borta en kortare period. Det är lite rehab, men ingen fara. Sedan ska han vara redo för resten av säsongen. Det ser bra ut just nu. Han kommer att missa någon match efter brejket, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


LÄS MERLuleås besked om trion inför toppmötet med HV71


I övrigt har Luleå skadeläget under kontroll.


– Det är väl ganska bra nu. Calle Mattsson är på väg tillbaka. Det är nog två veckor bort för Mattsson, säger Engman om Luleåforwarden som har varit handledsskadad och ur spel sedan den 17 oktober.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS