Porseland klar för ny klubb – nätade i ännu en debut


25 januari 2020
Det blev bara tre matcher i Hanhals för SHL- och KHL-meriterade backen Mathias Porseland. Nu är 33-årige backen klar för ett nytt uppdrag utomlands.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det var en liten bomb när det stod klart att Mathias Porseland med 136 KHL- och 159 SHL-matcher på CV:et hade skrivit på ett tillsvidareavtal med Hockeyettanlaget Hanhals

Men det blev bara ett kort gästspel för den tidigare Rögle- och Brynäsbacken backen som gjorde mål i sin Hanhals-debut. Efter tre matcher i Hockeyettan står det klart hockeykarriären fortsätter utomlands – i Polen.

Porseland är klar för Katowice och gjorde blixtdebut på fredagskvällen i förlustmatchen hemma mot Torun (2–3 eft. straffar). Och precis som i debuten med Hanhals så blev Porseland målskytt. 

– Vi har genomfört dussintals samtal med agenter och spelare. Vi tog den första kontakten med vår nya spelare före jul. Porseland har goda fysiska värden och är väldigt bra med pucken. Han har ett bra skott från blålinjen och kommer definitivt att stärka vår offensiv, kommenterar Katwoces sportdirektör Wojciech Tkacz värvningen av Porseland till klubbens hemsida.

I Katowice, som ligger femma i den polska ligan,  spelar även den tidigare SHL-keepern Robin Rahm, 33.

Mathias Porseland har förutom i Sverige, nu spelat hockey i Finland, Tjeckien, Ryssland och Polen. 


LÄS MER: Porseland klar för Hanhals