AnnonsRåtalangen går i pappas fotspår: "Det känns sjukt spännande"


24 januari
Han är född i Luleå, men har aldrig spelat i klubben. Nu får talangen Oscar Tellström chansen att representera stadens stolthet i hockeyväg. 

Det känns sjukt spännande, säger Oscar Tellström till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Inför den här säsongen var det få i hockeysvängen som visste vem Oscar Tellström var. Men efter den smått sensationella höstsäsongen i Vännäs där den 17-årige talangen öst in poäng i bottenlaget i Hockeyettan har fler och fler hört sig för honom.

HockeyNews.se kunde i mitten av december berätta att NHL-klubbar varit och scoutat Tellström, som varken har spelat i TV-pucken eller figurerat i landslagssammanhang.

Det har hänt mycket i Tellströms hockeyliv de senaste månaderna.

Förutom succén i Vännäs har han varit med på Småkronornas elitcamp i Falun i december, samt tränat och bekantat sig med både Björklöven och Modo. Och inte nog med det. I dagarna blev det klart att det är färdigspelat i Vännäs. Efter 24 poäng (13+11) på 19 matcher i Hockeyettan väntar nya äventyr i elitmiljö för Tellströms del. Oscar Tellström har skrivit på för SHL-klubben över juniortiden våren 2022. Tellström kommer att träna och spela matcher med Luleås J20-lag.

– Han är en spelförande spelare som har ett unikt sätt att se spelet och som gjort en fantastisk resa tillsammans med Vännäs som har gett honom en bra hockeyutbildning. Han har haft erbjudanden från de flesta toppklubbarna i norr och därför känns det extra bra att han nu vill fortsätta sin utveckling här och att han kommer vara här under avslutningen av 2019/2020, säger Luleås junioransvarige Urban Wikberg till klubbens hemsida.

Oscar Tellström är son till förre elitseriespelaren Johan Tellström, som har meriter från spel med både Luleå, Brynäs och Modo. Sista säsongen i Luleå var 2004/2005. 15 år senare kan sonen vara på väg att göra SHL-debut i en toppklubbarna.

– Jag är faktiskt född i Luleå och bodde där de första åren i livet. Men jag har inte många minnen från den tiden, säger Oscar Tellström till HockeyNews.se och skrattar.

Varför blev det just Luleå?

– Jag har alltid gillat Luleå som stad och jag tycker att det är en riktigt bra förening. Jag följde dem en hel del när jag var liten. Det känns sjukt spännande att få chansen att spela i Luleå här framöver. Sedan vill jag säga att det inte var något fel på varken Björklöven eller Modo. Det är jättefina klubbar, men det kändes bäst med Luleå. Jag har alltid haft lite extra intresse för Luleå, säger Tellström.

LÄS MER: NHL-scouter har spanat in 17-åringen

17-åringen vill poängtera att han har fått en bra hockeyutbildning i Vännäs, men att han känner att han vill ta nästa steg.

– Jag vill se hur långt jag kan ta mig och jag tror att SuperElit är bra för mig just nu.

Vad säger du till belackarna som tycker att du borde ha fortsatt spela seniorhockey i stället för att gå till juniorspel?

– Jag är absolut inte orolig för att det ska vara ett steg ner. J20 SuperElit är en jättebra serie med många skickliga spelare. Sedan kanske det är lite annorlunda spel i serien jämfört med seniorhockey.

Luleå har de senaste säsongerna släppt fram spelare som Nils Lundkvist, Noel Gunler och Carl Mattsson från från klubben juniorverksamhet till SHL-spel. Självklart drömmer Oscar Tellström om att få SHL-debutera inom en snar framtid. 

– Det är klart att man har haft tankarna på det där, men det är bara att tänka bort det och spela så bra som möjligt i J20. Allt har gått så fort. Först gäller det att vänja sig vid den nya miljön. Sedan om man gör det bra så kommer förhoppningsvis chanserna. Jag kommer i alla fall att fortsätta att kriga och kommer aldrig att ge upp.

Nils Lundkvist är en av talangerna som har tagit vägen via Luleås J20-verksamhet till SHL de senaste åren. Foto: Bildbyrån

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons