HockeyNews
PLUS

Vem ska ersätta Färjestads skyttekung? Frågan dröjer sig kvar

(12182) Lindqvist/Jakobsson
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 23 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Färjestad har breddat laget med Albin Eriksson och Pontus Widerström efter det att skyttekungen Michael Lindqvist skadade knäet så illa att hans säsong förstördes.

Men frågan kvarstår. Vem ska ersätta Lindqvist?

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blev uppståndelse i tisdags kväll då Färjestads general manager Peter Jakobsson och huvudtränaren Johan Pennerborn bänkade sig på pressläktaren i Kinnarps arena för att se matchen HV71-Linköping.


Färjestad fick sin skyttekung Michael Lindqvist knäskadad under bortamötet med Rögle den 26 december och hans säsong är över. Efter det har guldkandidaten Färjestad bara vunnit tre av sina sju SHL-matcher och tagit tio av 21 poäng.


Redan innan Lindqvist blev skadad bröt FBK och den misslyckade värvningen Ville Leskinen kontraktet och efter Lindqvists skada har Karlstadsklubben värvat Pontus Widerström och Albin Eriksson från Skellefteå.


Men Färjestad har ännu inte uteslutit möjligheten att hitta en vass målgörare, så när Jakobsson och Pennerborn spanade in HV-LHC blev det förstås en del spekulationer.


– Det är roligt att, vad ska vi säga, att det pratas hockey. Det gillar vi ju. Det är skoj med intresse och då kanske det kommer lite folk på matcherna också så det gillar vi, säger Peter Jakobsson till HockeyNews.se i ett snyggt försök att undvika svaret på varför han och Johan Pennerborn var i Kinnarps arena i Jönköping en ledig tisdagskväll i mitten av januari.



– Det var lite allmänt. Vi kollade på hockey. Det är klart att vi tittade på motståndarna och vi tittade på spelare. Inga konstigheter alls. Vi möter ju bägge två inom kort. Vi var lediga och då tänkte vi att vi tar en sväng för det är sällan Pennerborn och jag får möjligheten att spendera de där timmarna det tar.


– Det är ett ganska bra sätt att åka bil tillsammans och sitta och diskutera och planera lite grann. Det var bra timmar, säger Jakobsson.


JVM-forwarden Albin Eriksson gör sin debut för Färjestad mot Växjö på torsdagskvällen och Pontus Widerström är främst en defensiv pjäs i fjärdekedjan.


LÄS MERJVM-forwarden byter SHL-klubb – då gör han debut


Färjestad har en stark spets även utan Michael Lindqvist, men det finns fortfarande tid och pengar att vässa laget innan transferfönstret stänger den 15 februari.


Peter Jakobsson:


– Ett: Att ersätta Michael Lindqvist är ganska svårt. Två: Egentligen har vi lyckats ganska bra redan nu med Daniel Viksten på den positionen. Jag tycker inte vi sitter i sjön på det sättet. Att ta in någon där vi kanske inte riktigt vet vad vi får, och flytta på Daniel, det känns absolut inte rätt. Då är det kanske bättre att vänta på att det blir något riktigt bra om det dyker upp nånting. Jag känner inte att det är något som attraherar så där nämnvärt just för tillfället.


Daniel Viksten har gått in på Michael Lindqvists plats i kedjan med poängkungen Marcus Nilsson och centern och Tre Kronor-forwarden Gustav Rydahl.

Viksten har gjort tre mål på de senaste fyra matcherna och fått ett nytt ettårskontrakt.


På skadelistan har Färjestad forwarden Carl Jakobsson.


– Jag hoppas och tror att han kan vara tillbaka i träning i början av nästa vecka. Det är tanken, säger Peter Jakobsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!