HockeyNews
PLUS

JVM-forwarden byter SHL-klubb – då gör han debut

(12167) Albin Eriksson
Bildbyrån

Publicerad: 22 januari 2020

FacebookXWhatsApp

SHL-debuten med Skellefteå avverkades redan 2017, men några fler matcher i gulsvart blir det inte för Albin Eriksson.
Under onsdagsförmiddagen meddelar västerbottningarna att 19-åringen är klar för ligarivalen Färjestad. Där kommer det att bli en snabb debut.
– Det är klart att vi ser honom som en spelare som ska in i laget, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Albin Eriksson, som fick sitt genombrott under fjolåret, har haft en tung höst och vinter i Skellefteå. Två assist på 17 framträdanden i SHL-kostymen är facit för forwarden som dessutom spenderat en kortare lånesejour i Modo.

Nu står det dock klart att den unge forwarden får chans till en nystart på säsongen. Under onsdagsförmiddagen kom nämligen nyheten att 19-åringen är klar för spel i rivalen Färjestad.

– Albin har jag sett spela hockey de sista fem åren eftersom jag har följt den kullen väldigt väldigt väl. Nu när det fanns en möjlighet att göra den lösningen för Albin att komma loss så kändes det perfekt för oss. Det är ett framtidslöfte. Det ska inte ses som någon ersättare för Ville Leskinen eller Micke Lindqvist utan det är en framtidskille som vi ser stor potential i. Det ska bli spännande att följa Albins resa här i Karlstad, säger FBK:s general manager Peter Jakobsson, som har sin son Carl Jakobsson i Färjestad.

Kanske är det också just ett miljöombyte som krävs för att bronsmedaljören från JVM ska få spelet att lyfta. Det hoppas och tror i alla fall Karlstadbossen.

Albin Eriksson gör debut för Färjestad redan mot Växjö på torsdagskvällen i Löfbergs arena.

– Nu hinner han inte träna med oss. Han kommer till Karlstad sent ikväll. Tanken är väl att han ska vara med på matchen i morgon på ett eller annat sätt så får vi se i vilken roll. Det är klart att vi ser honom som en spelare som ska in i laget, säger Jakobsson till HockeyNews.se.

Kontraktet med Albin Eriksson gäller till och med 2021.

Återförenas med landslagskollegan

En som definitivt drar på smilbanden över värvningen är kollegan från Juniorkronorna – Oskar Bäck. Duon var med och säkrade bronspengen under JVM i Tjeckien och nu väntar alltså ett kärt återseende i Karlstad.

– Skitkul att Albin kommer hit. Känner honom väl och han kommer att passa bra in i gänget som är här, säger Bäck till Färjestads hemsida .

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)