HockeyNews
PLUS

Då kan Leksands poängkung vara tillbaka – ny SHL-debutant på G

(12155) Marek Hrivik/Leksand
Niclas Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 21 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Leksand vände och vann borta mot Oskarshamn utan att ha sin poängkung Marek Hrivík i laget.

Nu kommer besked om Hrivík inför torsdagens hemmamöte med Djurgården.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Trots underläge med 2–0 efter två perioder borta mot IK Oskarshamn i lördags kväll åkte Leksands IF hem med tre poäng i bagaget.


Det var starkt, inte minst för att lagets poängkung Marek Hrivik saknades. Det var första matchen som den NHL-meriterade slovaken missade på hela SHL-säsongen.


Hrivik har gjort 20 poäng (7 mål, 13 assist) på 33 matcher för Leksand. Han är den forward som har mest istid (18:36) i snitt.


Det var ingen skada som gjorde att han inte kunde spela mot Oskarshamn.


– Marek var lite hängig. Men jag tror inte att det ska vara någon större fara. Jag tror han spelar på torsdag igen. Vi är skadefria, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.


Leksand tar emot Djurgården hemma i Tegera arena på torsdag kväll och man gör det utan forwarden David Rundqvist, som har kommit överens med Leksand om att bryta kontraktet.


David Rundqvist har lämnat Leksand för spel i allsvenska Västerås. Foto: Bildbyrån.


Rundqvist har haft svårt att platsa i dalaklubben i SHL och har flyttat vidare till Västerås i Hockeyallsvenskan.


– Med Marcus Karlberg som också är en del av vår trupp så är vi 15 forwards när alla är friska. Det var ett sätt att ge David möjlighet att spela matcher. Det är inte så att David satt på en sån lön som gör att man får ett jätteutrymme för att kunna värva nån jättekanon. David behövde också få komma ut och spela lite grann. Han hade ett utgående avtal. Han behöver få synas och skina och spela ishockey för att ha en möjlighet in i framtiden och då kom det här läget upp här och nu, förklarar Thomas Johansson uppgörelsen.


– I och med att vi är skadefria och har några spännande killar underifrån så känner inte vi att det var någonting att tveka på när David själv tyckte att det var ett bra val för honom.


Leksand har redan testat U19-landslagsforwarden Emil Heineman, som har spelat två SHL-matcher och stått för en assist.


LÄS MERMonténs första trupp efter JVM – de får chansen i Berlin


Det kan snart bli SHL-debut för ännu en poängstark junior.


– Vi har både (Nils) Åman och (Emil) Heineman som står och knackar lite på dörren. Det känns bra, tycker jag, säger Thomas Johansson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)