HockeyNews
PLUS

Holtz på Djurgårdens skadelista – så här är läget

(12064) Holtz/Hedman/Grewe
Bildbyrån

Publicerad: 17 januari 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården fick klara sig utan JVM-forwarden Alexander Holtz mot Linköping.

Han är den senaste spelare på DIF:s skadelista. Men läget är på väg att ljusna.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården fick JVM-forwarden Alexander Holtz skadad i den andra CHL-semifinalen nere i Tjeckien mot Mountfield.


Enligt uppgift till HockeyNews.se kommer Djurgården att som en försiktighetsåtgärd hålla honom ur spel den närmaste veckan.


Däremot är en annan forward spelklar efter några veckors skada. Det är Albin Grewe som är fit for fight och gör comeback i Djurgårdens juniorlag på fredagskvällen. Därefter ska han vara tillbaka och redo för SHL-spel.


Grewe har missat de senaste fem matcherna efter en nyckelbensskada.


Anton Hedman, som har brutit ett ben i foten, har missat de senaste fem matcherna. Han beräknas vara tillbaka efter landslagsuppehållet den 11 februari.


Djurgårdsforwarden Anton Hedman är på skadelistan och tros vara tillbaka efter landslagsuppehållet i februari. Foto: Bildbyrån.


Backen Jesper Pettersson saknades också mot LHC, men enligt uppgift rör det sig inte om någon skada där. Forwarden Mattias Guter fortsätter att träna på is efter sin huvudskada och det går åt rätt håll för honom, men han är ännu inte aktuell för spel och det finns fortfarande inget datum för en comeback.


Målvakten Karri Rämö var åter ombytt i Djurgården efter att ha missat de senaste två matcherna, en i SHL och en i CHL. Anledningen till frånvaron är att han ska bli pappa och förlossningen är planerad till fredagen den 17 januari.


Gustav Possler är även han på skadelistan efter smällen mot Mountfield på Hovet den 7 januari. Han fick en blödning på höftkammen.


– Spel på lördag är osäkert, men om inte då ska förhoppningsvis i nästa vecka, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se om Possler.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)