HockeyNews
PLUS

Öppning för SHL i tidigare Skellefteåstjärnans kontrakt

(12057) Oscar Lindberg/Tre Kronor
Tomi Hänninen/Bildbyrån

Publicerad: 16 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Den förre Skellefteåcentern Oscar Lindberg återvände den här säsongen till Europa från NHL.

Inom kort ska han ta ett nytt beslut om sin framtid i schweiziska Zug.

Efter sex säsonger i Nordamerika och 252 NHL-matcher med New York Rangers, Vegas och Ottawa bestämde sig Oscar Lindberg för att flytta till Zug i den schweiziska ligan.


Där har den skicklige tvåvägscentern gjort 20 poäng (11 mål, 9 assist) på 31 matcher i NLA och är tillsammans med tjecken Jan Kovar och Lindbergs svenske landslagskollega Carl Klingberg näst bästa målskytt så här långt.


Oscar Lindberg och Zug ska inom kort bestämma sig om optionsåret i hans kontrakt med klubben. Foto: Bildbyrån.


28-årige Lindberg, som gjorde comeback i Tre Kronor i Karjalaturneringen i november, har skrivit ett kontrakt med Zug där kommande säsong är ett optionsår.


Det är med andra ord inte helt klart att Oscar Lindberg blir kvar i Zug en säsong till.


– Ett beslut har ännu inte fattats, säger Zugs general manager Reto Kläy till Luzerner Zeitung, enligt swisshockeynews.ch .


Lindberg, som har vunnit två VM-guld med Tre Kronor (2013 och 2017) och ett SM-guld med Skellefteå (2013), hade anbud från KHL och även hans förra klubb Skellefteå visade intresse innan valet den här säsongen föll på Zug.


– Jag kände att jag ville prova nåt nytt. Jag har varit i Skellefteå och spelat en massa år. Zug kändes som ett bra alternativ. Ryssland fanns också, men med familj så kändes Schweiz som en bra möjlighet, sa Lindberg till HockeyNews.se under Karjalaturneringen i november om varför det blev Zug.


LÄS MERDärför valde Tre Kronor-stjärnan bort SHL-klubben


Återstår att se om han blir kvar där nästa säsong. Den schweiziska klubben försöker nu förstärka laget med en femte importforward innan transferfönstret stänger den här säsongen.


I Zug spelar förutom Lindberg och Klingberg även Erik Thorell och tjecken Jan Kovar. Både Carl Klingberg och Erik Thorell har kontrakt över nästa säsong.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)