HockeyNews
PLUS

Tränaren får sparken – materialaren tar över

(12039) Teg timeout
Skärmdump Stay-Live Hudiksvall

Publicerad: 15 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Efter en skral inledning av Allettan norra väljer höstens succélag Teg att agera. Tränaren Patrik Rainersson får lämna sin post. In i hans ställe kliver istället bland annat lagets materialare Mattias Lund.
– Det är värt att göra ett försök så här tidigt in i serien och försöka påverka gruppen, säger sportchefen David Muzito Bagenda till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Poängutdelningen har varit svag för Teg i öppningen av Allettan. Laget har förlorat fyra av fem matcher och bara fått med sig två poäng. Nu har Patrik Rainersson entledigats från posten som huvudtränare.

– Vi vill sparka in lite ny energi, det har varit lite låg energi och vi kände att vi behövde göra någonting, det är mest det, det sitter i, förklarar sportchefen David Muzito Bagenda.

– Jag är runt gruppen ganska mycket och känner energin har varit låg och vi har inte fått ut den utväxling vi hade hoppats på efter jul med tanke på hur det gick innan jul. Vi får väl se om det här var rätt beslut. Det kan vara fel beslut i slutet men då har vi som sagt gjort någonting och testat.

Är resultaten oväntade?
– Hudiksvall var ju en svår motståndare det visste vi från början, Östersund och Piteå har vi mött hela säsongen och tycker att vi hade kunnat komma upp lite mer i nivå. I lördags tycker jag att vi ska ha med oss tre poäng men det är tillfälligheter i hockey och mycket har inte studsat våran väg heller om man ska vara ärlig.

– Det är ingenting personligt mot Patrik, det är inga hard feelings så, utan han har gjort ett bra jobb hittills...

Det handlar mer om att få någon form av effekt än att det skulle vara fel på hans ledarskap?
– Exakt.


Materialaren tar över
När Rainersson kliver åt sidan kommer den assisterande tränaren Patrik Öhman att vara kvar, dessutom plockar man in den före detta spelaren Zakarias Granlund från klubbens U16-lag och Mattias Lund tar klivet från rollen som materialförvaltare och in i ledarstaben.

– Han har varit materialare i år, men han har en diger erfarenhet sedan förut så jag tror inte att det ska vara något problem, konstaterar Muzito Bagenda och syftar på att Lund coachat så väl Teg som Vännäs i Hockeyettan tidigare i karriären.

Var hoppas ni att de här förändringarna ska leda?
– Så klart till playoff-spel. Att vi tar några kliv upp i tabellen för det tycker jag att den potentialen finns i gruppen. Nu var det synd att vi torskade Marcus ”Messy” Jonsson till Glasgow men vi har fortfarande kvar en bra kärna och förhoppningsvis får vi tillbaka Elias Edström om någon vecka eller så så, då har vi full trupp igen.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)