AnnonsWalli Walterholm efter flytten: "Vill få igång mitt offensiva spel"


14 januari
TIMRÅ. Med ett par tunga forwardsskador jagade Timrå förstärkning.
De hittade det i Djurgården varifrån Erik Walli Walterholm nu anslutit.
HockeyNews.se träffade honom efter hans första träningspass med den nya klubben.
– Jag vill få igång mitt offensiva spel som jag inte riktigt har fått igång i seniorhockeyn men samtidigt vara en hårt arbetande forward, som jag är i grunden, säger han.

Annons

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner 

Med skador på Sebastian Ohlsson och Jens Lööke var Timrå på jakt efter förstärkning på forwardssidan och tränaren Fredrik Andersson meddelade att han gärna såg en högerskytt om någon skulle komma in i truppen.

Under måndagen meddelade klubben också att de gjort klart med just en högerskytt när den 20-årige forwarden Erik Walli Walterholm anslöt från Djurgården på ett kontrakt för resterande del av säsongen.

Walli Walterholm anslöt till klubben under måndagskvällen och på tisdagen gjorde han sin första träning med sitt nya lag.

– Det var lite ringrostigt med nya handskar och sådär men annars tycker jag att det gick bra. Det är sjukt kul att vara här och ett sjukt bra gäng, alla har tagit hand om mig från början, säger Walli Walterholm till HockeyNews.se.

Du hade andra anbud från andra klubbar, vad fick dig att välja Timrå?

– Jag fick en bra magkänsla när Nubben ringde och sedan snackade jag lite med Niklas Svedberg som sa att det var ett skönt gäng här och att han trivts här, och det tycker jag är viktigt nu när det är så kort tid kvar på säsongen, att man trivs direkt från start så det var det som gjorde att det föll över på Timrå.

LISTA: Min drömfemma i Hockeyallsvenskan denna vinter 

I Timrå finns också en trio spelare han spelat med tidigare under sin karriär.

Centern Albin Lundin var lagkamrat med Walli Walterholm under ett par månader i Djurgården förra säsongen medan han spelat med backen Jakob Ragnarsson i U19-landslaget samtidigt som han varit på samma talangläger hos Arizona Coyotes som Filip Westerlund, den klubb som draftade duon i draften 2017 där det senaste tillskottet i Timråtruppen tingades i den sjunde rundan.

Under sin första träning parades han också ihop med just Lundin samt Jonathan Dahlén i förstakedjan och ser ut att gå rakt in i toppkedjan i sin första match med laget.

– Jag tyckte det kändes bra, det är sjukt skickliga spelare så det var bara att åka sig fri och hitta yta så fick man pucken. Jag vill få igång mitt offensiva spel som jag inte riktigt har fått igång i seniorhockeyn men samtidigt vara en hårt arbetande forward, som jag är i grunden, säger Walli Walterholm.

Tränaren Fredrik Andersson berättar mer hur han tänkt när han stoppat in nyförvärvet i förstakedjan.

– Det såg bra ut tycker jag, vi siste ju att han hade bra storlek och att det är en stor spelare, men jag gillade de bedömningar han gjorde under det lilla spel vi hade idag. Man såg att han har spelförståelse så det ska bli intressant nu när vi kommer in i matcher. Albin har visat att han är både en målskytt och att han är en klok spelare och Dahléns offensiva kvaliteter vet vi ju om men vi behöver en som kan vinna lite puck åt dem och kan skapa ytor åt dem och jag tror att Walli kan vara den killen, säger han.

Walli Walterholm intervjuas av klubbens hemsida efter sin första träning i Timråtröjan. Foto: Alexander Nilsson/HockeyNews.se

När Djurgården föll mot Färjestad 2 november skadade sig Walli Walterholm och har sedan dess bara spelat tre matcher i SHL, så några stordåd från första nedsläpp förväntar sig inte Timråtränaren.

– Vi behöver killar som är stark på puck och kan skapa lite längre anfall och bära puck in i anfallszon och jag tror att han kan bidra med det och vara den som vinner puck i offensiv och sätter upp backarna och andra forwards, men också spela i de här ytorna framför mål och var stark där. Det är det jag förväntar mig mest av honom, sedan så måste vi ha tålamod. Det är en ung kille som inte har spelat speciellt mycket minuter så han måste också få växa in i det, säger Andersson.

Den 20-årige forwarden beskrivs som en hårt jobbande ytterforward med bra skott och en person som är väldigt uppskattad i omklädningsrummet.

Han sitter dessutom inne på ett vasst skott, ett skott som han hoppas ska kunna ge utdelning för just det offensiva spelet är något han själv tycker att han inte fått fart på under sina 71 matcher i SHL.

– Jag vill få igång mitt offensiva spel som jag inte riktigt har fått igång i seniorhockeyn men samtidigt vara en hårt arbetande forward, som jag är i grunden, säger han.

Annons

Annons