HockeyNews
PLUS

LISTA: Min drömfemma i Hockeyallsvenskan denna vinter

(11970) Drömfemma
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 11 januari 2020

Hockeyallsvenskan kryllar av bra spelare och att ta ut en femma plus målvakt för ett drömlag är ingen lätt uppgift och resulterar i olika spelare nästan varje gång
Här har HockeyNews.se:s Alexander Nilsson tagit ut sin drömfemma i Hockeyallsvenskan denna vinter, med fokus på att försöka bygga ihop ett så komplett lag som möjligt snarare än att stoppa in de sex bästa spelarna.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudsponsor 

Målvakt


Joe Cannata, Björklöven

Här fanns egentligen ingen riktig utmanare och Joe Cannata var det första namnet som skrevs ned för detta drömlag. Utan Cannata längst bak i laget hade Björklöven med stor säkerhet inte varit lika bra som man nu är. Det är lätt att tro att han gynnats av att spela i serieledarna, men faktum är att Cannata är den målvakt i serien som räddat flest skott av alla samtidigt, vilket i mina ögon säger allt om hans betydelse för serieledarna. Trygg sista utpost för alla lag, och spelar han inte SHL med Björklöven nästa säsong så spelar han i ligan med ett annat lag eller en annan europeisk högstaliga.

Backar


Brian Cooper, Björklöven

Jerome Leduc, Västerås

Brian Cooper visade redan i AIK under förra säsongen att han är en stabil pjäs defensivt som lägger stor vikt och stolthet i det defensiva jobbet. Är inte den störste men vet hur han ska använda sin kropp för att separera motståndare från pucken. Har också bra skridskoåkning vilket gör att han kan fylla på offensivt när läge ges. 

Bredvid Cooper tar en annan nordamerikan plats i form av Jerome Leduc. Kanadensaren som spelar i Västerås får platsen före Tom Hedberg på grund av att han är högerskytt, annars var det dött lopp mellan de två spelarna som jag håller väldigt högt när det kommer till backar i denna serie.

Forwards


Jonathan Dahlén, Timrå

Jonathan Johnson, Modo

Adam Tambellini, Modo

En trio offensivt väldigt skickliga spelare får utgöra forwardssidan i detta drömlag. Vissa frågetecken kan kanske höjas för spelet i egen zon, men med de backar och målvakt som finns i laget är jag inte orolig. Det går att föra argument för att de tre alla gör sina livs bästa säsonger just nu och det vore oerhört intressant att se vad de tre skulle kunna uträtta tillsammans. Tre skarpa hockeyhjärnor som alla kan göra både mål och spela fram andra samtidigt som de individuellt har lite olika styrkor som borde kunna komplettera varandra väl. Tambellini har en storlek som de andra två inte har, Dahlén är finurlig och kvick på små ytor och Johnson är smart med och utan puck. 

Kanske saknas en högerskytt?

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS