HockeyNews
PLUS

Enroth fortsatt öppen för SHL: ”För dialog med flera sportchefer”

(11646) Jhonas Enroth
Bildbyrån

Publicerad: 13 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Det ser inte ut att bli någon Jhonas Enroth i Leksand den här säsongen, men VM-målvakten håller fortsatt dörren öppen till spel i SHL. 
– Vi stänger inte dörren till någonting egentligen, säger hans agent Joakim Persson till HockeyNews.se

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger ishockey

VM-målvakten Jhonas Enroth har varit ryktenas man sedan han bröt kontraktet med KHL-klubben Dinamo Minsk för en dryg månad sedan. 

Flera tidningar gick ut med uppgifter om att han var klar för Leksand, men för några dagar sedan kunde Sportbladet berätta att affären gått i stöpet. 

När HockeyNews.se når hans agent Joakim Persson reder han ut läget. 

– Det är så mycket som sägs där ute som det inte finns så mycket sanning i. Jag säger ingenting om det här Leksandsryktet, det är vad det är någonstans. Jag för dialog med ett antal sportchefer både internationellt och nationellt. I bland stämmer vissa saker ni spekulerar i och ibland inte. Jag kommer inte kommentera just i Leksands fall – det får de göra i så fall, säger han. 

Vad är status kring Enroth just nu?

– Jag håller på och stämmer av läget inför alla typer av deadlines i olika ligor. 

Finns det en öppning för att han kan spela i Sverige den här säsongen?

– Ja, vi stänger inte dörren till någonting egentligen. Jhonas (Enroth) vill ha en utmaning, om det blir i SHL eller någon annan liga visar sig. Han är öppen för det mesta. 

Mycket pekar dock på att en återkomst till Sverige är långt bort i dagsläget, med tanke på att Jhonas Enroth i i så fall skulle förlora stora delar av sin inkomst i skatt. 

– Det kan vara så bland annat, säger Persson utan att vilja gå in på fler detaljer. 

Tror du att ni kommer ha något klart inom närmaste tiden?

– Svårt att säga, det är spekulativt. Ibland kan det gå snabbt och ibland behöver man mer tid. Jag vet faktiskt inte i dagsläget och kan inte säga något om tidsfristen. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)