AnnonsSjukstuga i truppen inför viktiga matchen: ”En sjukt förkyld trupp”


13 januari

Det har varit en minst sagt snorig vecka för Halmstad Hammers som olägligt fått in sjukdom i truppen. Efter ett orkeslöst nederlag mot Troja/Ljungby hoppas tränaren Fredrik Johansson ändå kunna ställa ett fullt lag på benen till onsdagens viktiga möte med Skövde.
– Vi har en trupp som är sjukt förkyld just nu, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

På söndagen tvingades Halmstad ställa upp med ett flertal spelare på sjukdomslistan borta mot Troja/Ljungby. Ett helt gäng spelade dessutom i 1-5-förlusten trots att de var lite krassliga.

– Det började lite förra veckan när vi var till Tranås och sen kulmen tycker jag ändå var här i helgen och igår tycker jag vi var orkeslösa i matchen. Av de som spelade igår har jag säkert fem man som har sjukanmält sig idag, vi visste ju att det skulle komma, konstaterar tränaren Fredrik Johansson.

– Det började med fyra, fem man och det har fortsatt, snart har vi gått igenom hela laget. Så att idag är det inget bra alls. Det är rena förkylningar och lite feber och lite så där, så det är inga större grejer men det ska väl gå igenom hela gruppen. Vi ledare håller på och snörvlar vi också.


Frivillig träning
Dagens träning har därmed förvandlats till en frivillig sådan.

– De som har varit sjuka ska få komma tillbaka och behöver lite istid och de som hade tendenser fick vila idag. Så det går i ett, men samtidigt har vi en bred trupp och vi kan ställa i stort sett nästan fullt lag på benen ändå hela tiden.

På onsdag väntar bortamöte med Skövde, ett lag som likt Hammers har tippats i botten av tabellen och som öppnat Allettan på ett likvärdigt sätt som gänget från Halmstad. En väldigt viktig match med andra ord.

– Det är en jätteviktig match. Vi får tillbaka ett gäng idag, men det byts ju ut med några andra. Nu är det några som tar lite säkerhetsskäl så att det inte studsar allt för jävligt, om vi skulle blåsa på idag kanske det skulle ha kommit imorgon så nu får några lite extra vila här idag. Så vi tycker vi själva är lite smarta att de får vara härifrån.

– Vi har varit förskonade hela säsongen men någon gång kommer väl någonting och det gjorde ju det nu. Nu blev det en jävla tjosan under den här veckan, från mitten på förra och fram till nu har det varit snorigt som tusan här. Vi har en trupp som är sjukt förkyld just nu.

Men det finns ingen oro inför Skövde-matchen?
– Vi kommer ställa ett bra lag på benen på onsdag det är jag inte orolig över. Annars ska något exceptionellt hända, men det tror jag inte.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons