AnnonsBåde målkung och het matchvinnare: "Har blivit lugnare"


13 januari
Spelare som Lukas Söderlund och Markus Persson i all ära. Hockeyettans hetaste målskytt och matchvinnare spelar just nu i Nybro och heter Viktor Lennartsson. 

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Nybro Vikings har verkligen fått valuta för pengarna för värvningen av Viktor Lennartsson, 26. Måltjuven som de senaste säsongerna spelat i Tyskland värvades av Nybro i Hockeyettan för att producera framåt. Och efter en något trög grundserie där det lossnade i de sista matcherna har Lennartsson sprutat in mål i Allettan. Tio mål på 22 matcher har blivit åtta fullträffar på sex matcher i Allettan.

– Jag hade en seg start i höstas och det som gick stolpe ut då går stolpe in nu. Men jag har alltid vetat vad jag kan. Sedan har jag varit borta från Hockeyettan i något år och det tar tid att anpassa sig till spelet. Det är lite mer försvarsspel här än vad det är där borta (Tyskland), säger Viktor Lennartsson till HockeyNews.se.

Är det något du har ändrat på som har gett den här brutala utdelningen i Allettan?

– Nej, jag har fortsatt träna på mitt skott. Däremot har jag blivit lugnare när lägen har kommit, säger Lennartsson.

Och Lennartssons kyla har blivit värd guld för Nybro. Laget har hittills vunnit fyra av sex matcher i Allettan. Vid samtliga matcher har Viktor Lennartsson stått för det matchvinnande målet. 

Mot tabellettan Kallinge/Ronneby i går kväll trodde många att Lennartsson hade tryckt dit segermålet när han knappt sex minuter in i den tredje perioden läckert pricksköt in 3–2-målet i samband med ett friläge. Men hemmalaget kvitterade och tog matchen till förlängning. Det tog bara 31 sekunder in i förlängningen innan Viktor Lennartsson hade avgjort matchen med ett högt skott förbi Isak Edman i Kallingemålet. Ännu en gång hette Nybros matchhjälte Viktor Lennartsson.

– Det är inget jag har funderat på, det är bara skönt att kliva fram och göra de avgörande målen.

Viktor Lennartsson är en nyckelspelare i Nybro. Foto: Magnus Ekeros

Nybro finns efter sex omgångar med på den övre halvan av Allettan Södra som är hyperjämn.

– Lite så är det. Det är som ett getingbo. Alla slår alla, det är tuffa och roliga matcher och det är bara kul. Allettan ska vara en tuff serie och det är många bra lag med.

LÄS MER:  Inför Allettan - Nybro Vikings 

Säsongen 2012/13 gjorde en tonårig Viktor Lennartsson sju allsvenska matcher med Mora IK. Efter det drabbades värmlänningen av skador och sedan dess har det främst blivit spel i Hockeyettan där målen har kommit i en strid ström. 

– Självklart siktar jag uppåt. Jag känner att jag har mycket hockey kvar i mig och utvecklas för varje dag. Men jag är kanske inte spelartypen som ska vara i en tredje- eller fjärdekedja. Vill något lag i exempelvis hockeyallsvenskan ha mig så vill jag att de ska satsa på mig, säger Viktor Lennartsson.

Viktor Lennartsson stortrivs i Nybro och drömmer om kvalseriespel senare i vår.

– Vi har fått ihop det riktigt bra som lag. Robin (Johansson) är är jättebra i målet och ger en skön trygghet. Tisell (Mikael, tränare) är en vass coach och vi är vältränade. Kvalserien är kanske ett högt mål, men vi vet vad vi kan och det är det vi siktar på, säger Viktor Lennartsson.

FAKTA

Viktor Lennartssons matchvinnande mål i Allettan (så här långt)
30 december 2019: Tranås–Nybro 1–4 (Viktor Lennartsson gjorde 2–1-målet).

3 januari 2020: Nybro–Huddinge 5–2 (Viktor Lennartsson gjorde 3–1-målet).

8 januari: Troja/Ljungby–Nybro 2–3 eft. straffar (Viktor Lennartsson med avgörande straffen).

12 januari: Kallinge/Ronneby–Nybro 3–4 eft. förlängning (Viktor Lennartsson avgjorde i förlängningen).

Annons

Annons