HockeyNews
PLUS

Skadesmäll för en DIF-forward – nytt kontrakt för en annan

(11976) Gustav Possler/Sebastian Strandberg
Bildbyrån

Publicerad: 10 januari 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Forwarden Gustav Possler är den senaste spelaren att hamna på Djurgårdens långa skadelista.

Däremot närmar sig en topp sex-forward comeback – och han har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det är Sebastian Strandberg som har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Djurgården, berättar klubben på fredagen.


– Vi tycker att Sebastian haft en fin utvecklingskurva under sina två år i Djurgården och vi tror att det finns ytterligare mycket utveckling kvar i honom nu när han går in i sina bästa år som hockeyspelare, säger DIF:s strategiske sportchef Joakim Eriksson i ett nyhetsbrev till medlemmarna.


Och Strandberg är aktuell för spel i mötet med Luleå i SHL.


Sebastian Strandberg är populär i Djurgården och har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. Foto: Bildbyrån.


Den mångsidige forwarden har varit borta sedan annandag jul och missat de senaste fyra matcherna i SHL och den första semifinalen i Champions Hockey League mot tjeckiska Mountfield.


Möjligen kan Strandberg göra comeback mot Luleå om Djurgården får de svar som behövs under fredagen.


– Det är hopp om lördag. Om han kan genomföra träningen smärtfri är det goda chanser om att han kan spela på lördag. Han är med på is och har inte fått helt tumme upp ännu. Det går inte att säga helt hundra, men om inte annat är det väldigt nära, säger Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Till Djurgårdens hemsida säger Sebastian Strandberg, som kom till Stockholmsklubben från Pantern i februari 2018, om sin kontraktsförlängning:


– Jag vill fortsätta utvecklas och jag tycker att det här är den bästa platsen att vara på. Jag kom till Djurgården som en utfyllnadsspelare och nu sitter jag kanske i en annan sits. Det är jag glad och stolt över, men samtidigt inte nöjd. Man måste alltid sträva framåt och jag tycker att jag har några nivåer till att bevisa.


LÄS MERDjurgården blev ett kindergarten – ett kaxigt lyckodrag


Däremot kommer det att dröja ett tag innan forwarden Gustav Possler är tillbaka i spel. Han blev skadad i samband med att han gav Djurgården ledningen med 1-0 tidigt i mötet med Mountfield, då han brakade in i motståndarnas målbur och fick ordentligt ont.


– Det är ungefär några veckor. Jag vet faktiskt inte. Jag ska ju säga över- eller underkroppsskada, men där får jag nog säga kroppsskada för det kan vara mittemellan över- och underkropp, säger Robert Ohlsson.


Possler missade inledningen av SHL-säsongen på grund av en svår knäskada från förra säsongen.


På sistone har även Djurgårdens stjärnforwards Patrik Berglund och Dick Axelsson haft en del skadebekymmer. Men mot HV71 på torsdagen var de tillbaka med full kraft och bildade en stark kedja ihop med JVM-forwarden Alexander Holtz.


LÄS MERNästa generation Eklund hyllas – pappa "Fimpen" extra stolt


Holtz gjorde två mål och en assist, Berglund hade två assist medan Axelsson sköt 2–1-målet.


– Jag tycker att i de här stora matcherna tänder både Dick och ”Bulan” (Berglund) till lite extra. Det kan man se. Där blir de viktiga. Jag gillar det, säger Robert Ohlsson.


Mot HV71 gjorde även backen Jason Garrison comeback. På skadelistan finns nu fem forwards: Albin Grewe, Mattias Guter, Anton Hedman,  Gustav Possler och Sebastian Strandberg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)