HockeyNews
PLUS

Daniel Widing: "Inte bara Djurgården som hörde av sig"

(11860) Daniel Widing/Djurgården
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 3 januari 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Daniel Widing är tillbaka i Djurgården. Redan i morgon mot Oskarshamn gör den 37-årige forwarden comeback.

– Jag hade bra veckor i Luleå. Det upptäckte flera lag så det var inte bara Djurgården som hörde av sig, säger Widing till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


När Djurgården på fredagen tränade på Hovet inför bortamatchen mot Oskarshamn på lördagen fanns det senaste nyförvärvet, Daniel Widing, med på isen.


Han gjorde sin sista match på korttidskontraktet med Luleå den 19 december och har tränat på egen hand hemma i Skåne sedan dess.

– Widing är spelklar till imorgon, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Daniel Widing tränade i en kedja med Jacob Josefson och Manuel Ågren. Mycket talar för att de spelar ihop mot Oskarshamn.


– Det är inte omöjligt… Vi får se, säger Ohlsson som gillar att ha Widing tillbaka i ett skade- och sjukdomsdrabbat Djurgården.


– Kul! Vi gillade Widing och tycker han gjorde det väldigt bra senast han var hos oss också. En bra spelare och för oss är han perfekt. Vi är glada.



Hösten 2018 inledde Daniel Widing SHL-säsongen i Djurgården och spelade sju matcher innan han fortsatte till Rögle. Men han har haft en viss kontakt med Stockholmsklubben som han även spelade för 2010/2011.


– Det har varit lite hela tiden från det att jag var här förra året. De var väl nöjda med mig när jag var här den korta sejouren förra året, säger Widing, som hade bra bett i skridskoåkningen på Hovet.


I slutet av oktober skrev han på för Luleå och det blev tolv SHL-matcher där, och ett mål.


– Av olika anledningar blev det inget i början av säsongen. Jag tränade själv ganska länge för att få ett kontrakt, för jag vill verkligen göra det här 20:e året som jag är inne på nu och det är jag jävligt nöjd med, säger Widing som har spelat för Leksand, Brynäs och Skellefteå förutom Djurgården, Rögle och Luleå.


– Jag är fortfarande hungrig och folk säger: ”Ska inte den där jäkeln lägga av snart”, för jag poppar upp i olika klubbar hit och dit. I en perfekt värld hade man bara hållit till i en klubb hela livet, men nu är inte världen perfekt och vill man spela får man ibland vara beredd att röra på sig.


LÄS MEROfficiellt: Djurgården värvar Daniel Widing


– Det blev inget förlängt i Luleå och det var väl ändå relativt nära. De letade väl på lite andra positioner, lite längre bak i ledet tror jag de kollar efter framför allt nu. De är väl lite tunna där.


Andra SHL-klubbar har varit i kontakt med Daniel Widing, men han valde Djurgården.


– Jag är nöjd med tiden i Luleå och grabbarna är fantastiska och tog in mig direkt och jag trivdes väldigt bra. Det var väl lite fler lag, men när Jocke (Eriksson, Djurgårdens sportchef) hörde av sig kändes det rätt. Jag kände i stort sett alla killar från förra året. Det är några nya ansikten, men de har jag spelat mot eller känner via andra kompisar. Det var väldigt kul att han ringde. Det hade gått lite mindre än en och en halv vecka när det väl bestämdes.


Och nu får du lira med Jacob Josefson och Manuel Ågren som det ser ut?


– Vi får se hur det blir i lineupen i morgon, men absolut, jättekul. Man behöver väl inte förklara vilken typ av spelare jag är för dem som kan ishockey. Jag kommer att jobba hårt och sedan beroende på omgivningen man har så kan man pilla in en då och då. Mitt fokus är hårt jobb, bana lite väg och gå på kassen, kanske få in nån retur här och där. Jag vet att jag har den offensiva styrkan från tidigare år.


Jacob Josefson ser fram emot att få in Widing i kedjan och i laget igen.


– Jättekul att han har kommit hit. Han är en bra hockeyspelare och en grym kille. Han är varmt välkommen. Han såg fin ut här idag, så det blir roligt, säger Josefson till HockeyNews.se.


Djurgården har en lång frånvarolista för tillfället.


– Det är lite skador och sjukdomar, men jag känner att jag har en bra chans att komma in även när alla kommer tillbaka. Det är upp till mig att jag visar vad jag kan. En rolig utmaning, säger Widing.


Han fortsätter:


– Jag har varit borta en och en halv vecka från en verksamhet, sedan har jag hållit igång själv. Det är inte fel ställe att vara i Luleå i början på en säsong. Det är intensiv hockey och träningar där varje dag. Jag är imponerad av deras dagliga verksamhet där uppe. Jag är väl förberedd för det som kommer här.


20 säsonger säger du – blir det en 21:a också?


– Jag tar en säsong i taget, det klassiska. Jag tror det är farligt om man säger att det är sista utåt. Sedan vad jag har i mitt huvud är en annan sak. Jag tar de här fyra månaderna med Djurgården och jag hoppas att det blir en väldigt lång säsong. Det är varför jag kom hit, att kunna spela ett slutspel med ett fullsatt Hovet och en fullsatt Globen. Det är bland det bästa man kan uppleva.


Widing avslöjar att han följde Djurgården efter det att säsongen med Rögle tog slut i våras.


– Jag var här och kollade finalen. Det var inget roligt slut, kanske, men det var häftiga matcher. Jag har upplevt det själv 2010, när det var kvartsfinal mot Luleå när vi hämtade upp från 3-0 i matcher till 3-3. Det är ett fantastiskt minne jag har och det vill jag återuppleva.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!