HockeyNews
PLUS

Skadebeskedet kring forwarden: "Värre än vi trodde"

(11807) Gordon/Robertsson
Bildbyrån

Publicerad: 31 december 2019

FacebookXWhatsApp

LINKÖPING. I måndagens förlust mot Örebro saknade Linköping två tunga forwardspjäser i form av Joe Whitney och Andrew Gordon. Nu kommer huvudtränare Bert Robertsson med beskedet att skadan på den sistnämnda är av en allvarligare karaktär än vad man först befarade.   

– Skadan var nog lite värre än vad vi trodde från början, säger Bert Robertsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Det blev en mindre lyckad avslutning på året för Bert Robertsson och hans Linköping. Hemma mot Örebro inkasserade LHC sin fjärde raka förlust.

Linköping kom till matchen med två stora skadeavbräck i form av forwardsduon Joe Whitney och Andrew Gordon. Och den sistnämnda ser just ut att kunna bli frånvarande från isen under den närmaste tiden.

– Joe Whitneys skada är inte så allvarlig, men han var ändå inte i fysisk form för att spela. Han hade nog kunnat spela om vi inte hade haft andra att tillgå, men nu hade vi helt enkelt mycket folk, säger Robertsson till HockeyNews.se.

– Gordon har vi fortfarande lite mer utvärdering att göra med. Skadan var nog lite värre än vad vi trodde från början. Vi ska fortfarande göra mer utvärderingsjobb för att kunna klara (ut) det helt enkelt med en magnetröntgen.

Sedan tidigare har laget också backen Matthias Bäckman långtidsskadad. I och med förlusten ligger laget just nu kvar på en tolfte plats i tabellen. En poäng före Leksand på kvalplatsen.

Ser du att ni behöver förstärka laget nu med tanke på skadorna?

– 
Jag vill inte kommentera det. Vi har den trupp som vi har och vill du ha mer svar på den frågan så får du prata med "Pajen" (Niklas Persson, general manager). 

LÄS MER: LHC–Örebro – fem heta puckar: "Något måste börja hända"


Bert Robertssons lag föll för fjärde raka matchen i rad. Foto: Bildbyrån.

Det var annars en match som var minst sagt händelserik och tät mellan de båda lagen. Och det finns flera positiva inslag att ta med sig in i det nya året menar LHC-coachen.

– Första perioden är ändå jämn tycker jag. Vi skapar en hel del tryck och målchanser, men vi hade behövt få in pucken där helt enkelt. Vi släpper sedan in ett själva i boxen på ett sätt som jag inte är nöjd med där vi helt enkelt missar och blir övertaliga framför eget mål. De utnyttjade det genom att bara slå in pucken, ganska slarvigt från vår sida.

– Inför den andra perioden pratade vi mycket om att vi skulle behålla pucken inom laget, men det blev svårt när Örebro, under långa stunder, hade bra pigga ben i vår zon. De bröt ned oss. Så i andraperioden är det inget snack, det var Örebro för hela slanten, säger Bert Robertsson till HockeyNews.se.

Linköping förbättrade sitt spel i den tredje perioden, men det räckte inte till några poäng.

– I tredje perioden tycker jag att vi rycker upp oss där vi börjar jobba bättre med pucken, och då tycker jag att Örebro är sårbara i egen zon. Vi hade nog behövt få in fler puckar på mål helt enkelt. Andra målet som de gör direkt i den andra perioden blev som en jäkla kalldusch och jag tror att det satte prägeln på den andra perioden.

– För övrigt var det två lag som krigade jäkligt hårt med en bra stämning i hallen. För oss är det ändå en hel del att bygga vidare på där vi hittade ett sätt att spela mot Örebro som ska kunna vara framgångsrikt nästa gång. Det har varit tajta matcher mellan lagen så det känns surt att inte ha någon seger så här långt, säger Bert Robertsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)