Agenten efter uppgifterna om Enroth: ”Får se hur klubben ställer sig”


19 december 2019

Under torsdagseftermiddagen dök det upp uppgifter om att den svenske VM-målvakten Jhonas Enroth går skilda vägar med sin KHL-klubb Dinamo Minsk. Nu berättar hans agent Joakim Persson att det pågår diskussioner med klubben.
– Vi får se hur klubben ställer sig med tanke på tabelläget och det ekonomiska läge man befinner sig i, säger han till HockeyNews.se


Annons

Den svenske VM-målvakten Jhonas Enroth återvände till Dinamo Minsk efter att ha gjort en kortare sejour i Örebro förra säsongen. 

Men efter 30 matcher och en räddningsprocent på 89.1 har parterna nu valt att gå skilda vägar, uppger den initierade journalisten Aivis Kalniņš på sin Twitter. 

’’Enligt flera källor har Jonas Enroth och Dinamo Minsk gått skilda vägar. Den svenske målvakten är nu på jakt efter ett nytt jobb’’, skriver han. 

När HockeyNews.se når hans agent Joakim Persson vill han inte gå in på närmare detaljer, men han bekräftar att det förs diskussioner kring ärendet med klubben. 

– Vi är mitt uppe i det. Det är bara sedan någon timme tillbaka. Vi kommer ha kontakt med klubben här under eftermiddagen så jag vet säkert mer imorgon, säger han och fortsätter:

– Vi har inte för avsikt att bryta kontraktet. Vi får se hur klubben ställer sig med tanke på tabelläget och det ekonomiska läge man befinner sig i. Klubben får välja en väg. 

Jhonas Enroth är framröstad till att vara en av målvakterna i KHL:s all-star match den 20 januari. Joakim Persson vet ännu inte hur det kommer bli med den biten. 

– Det blir en hypotetisk fråga. Om han stannar kvar i ligan kan han delta, men om han hamnar i någon annan liga spelar han nog inte den matchen, säger han. 

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons