HockeyNews
PLUS

Spetsforwarden hastigt opererad: ”Hockeymässigt kan det vara över”

(11587) Max Lalander
Skärmdump Stay-Live Forshaga

Publicerad: 19 december 2019

FacebookXWhatsApp

Symptomen efter en hjärnskakning han ådrog sig i november vägrade ge med sig och i helgen opererades Lindlövens spetsforward Max Lalander hastigt. Nu är hockeyspel den närmsta tiden inte att tänka på.
– Det är bara att hoppas att allt blir bra, säger Lindlövens sportchef Tomas Östlund till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det var i en match mot Forshaga i mitten av november som Max Lalander ådrog sig en hjärnskakning vars sviter sedan har vägrat ge med sig.

– Han fick hjärnskakning, men det blev inte bättre. Han pratade om att han hade ont i nacken, framförallt när han vaknade, berättar Lindlövens sportchef Tomas Östlund.

I början av förra veckan fick han dock förvärrade symptom och fick åka ambulans till sjukhus där det konstaterades att han hade vätska i huvudet.

– Han fick komma hem i torsdags och skulle få vara hemma över helgen, men han åkte in igen i lördags och de opererade honom i söndags, berättar Östlund.

– Operationen gick bra och som planerat. Men det är nog en bra stund kvar innan han är okej på något plan. Det är bara att hoppas att allt blir bra, hockeymässigt vet man ingenting just nu, det kan vara över.


Måste ha in bredd och spets
Att tappa sin toppforward som tillhört ligans vassare målskyttar i många säsonger är förstås rent sportsligt också ett hårt slag för en klubb som under hösten lyckats säkra en plats i Allettan trots att skadelistan varit väldigt lång.

Spelare om Linus Lundberg, William Lindgren, Sam Perstedt och Filip Bergmark har redan behövt kasta in handduken och rutinerade Felix Scharnke dras också med ihållande skadeproblematik. Laget behöver förstärkas inför det som väntar efter jul.

– Vi måste ha in folk och det är på väg in men det ska göras klart. Vi rycker i och vänder på varenda sten, men det vi vet är att vi måste ha in både bredd och spets, konstaterar Östlund.

– Man kanske får titta lite på de allsvenska lagen om det finns några spelare som är lediga eller kanske kan bli lediga. Vi kanske kan få till något hyresavtal.

Och något mer spel för Max Lalander lär det förstås inte bli.

– Vi räknar inte med Max utan försöker hitta någon som kan spela med Alexander Kovalonok och ta över Max roll.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)