Stort frågetecken i Juniorkronorna – kan missa JVM


14 december 2019
I går tvingades Jacob Olofsson lämna återbud till JVM.
Nu råder det osäkerheter kring 17-årige forwardslöftet Lucas Raymond som i värsta fall kan göra att han missar mästerskapet i Tjeckien.
– Lucas har haft en infektion som är under utredning. När och om han kan ansluta till JVM-lägret är fortsatt oklart, säger Raymonds agent Peter Werner till HockeyNews.se

Lucas Raymond och Alexander Holtz är två högt rankade talanger inför NHL-draften i Montreal i sommar.

JVM i Tjeckien är ett stort skyltfönster för svenskduon som är i den absoluta toppen i förhandsprognoserna.

I Juniorkronorna har duon viktiga offensiva roller och har fått speltid tillsammans under höstens förberedande landslagsläger.

Nu kommer dock ett tråkigt besked bara dagarna innan JVM-truppen samlas i Uppsala.

Det är oklart om en sjukdom kan sätta stopp för Raymond som genomgått undersökningar senaste tiden.

JVM är i fara men just nu är det för tidigt att slå fast den typen av beslut innan man fått veta exakt vad det handlar om.

– Lucas har haft en infektion som är under utredning. När och om han kan ansluta till JVM-lägret är fortsatt oklart, säger agenten Peter Werner.

Lucas Raymond kan komma att missa JVM i Tjeckien. Foto: Tomi Hänninen/Bildbyrån

Två tunga besked för Juniorkronorna på två dagar. I går fick Skellefteås center Jacob Olofsson lämna återbud till mästerskapet efter att ha drabbats av en skada på träning.

Utredningarna som pågår sker under regi av klubblaget Frölunda.

– Just nu är det oklart. Han har haft en virusinfektion som varit efterhängsen som är under utredning och vi har inga klara besked idag gällande hans medverkan i JVM. Det är så det ligger till just nu och vi hoppas att vi ska veta mer nästa vecka, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

– Men jag vill också poängtera att vi inte fått svaren och vi vet inte att det är så och vi vill vara försiktiga med det också. Vi får avvakta nu, tillägger Sjöström.

För Juniorkronornas förbundskapten så får han vänta på löpande besked från Frölunda.

– Vi har fått informationen av Frölunda och vi avvaktar utredningen som genomförs. Vi har en tät dialog med Lucas, säger Montén till HockeyNews.se.