NHL-svepet: Stjärnorna avgjorde toppmötet för "Caps"

Washington fortsätter att besegra Boston, Ottawa föll trots upphämtning och finländske stjärnan sköt två poäng till Colorado.
Här summerar vi nattens matcher världens bästa hockeyliga.

Washington Capitals – Boston Bruins 3–2

Svenskarna:
Nicklas Bäckström, Washington (1 assist).

Toppmötet mellan NHL:s poängbästa lag levde upp till de på förhand högt ställda förväntningarna. Efter en flygande och underhållande ishockey var det till slut hemmalaget Washington Capitals som skulle dryga ut ledningen i ligatoppen.

Det var dock gästerna från Massachusetts som skulle få den bästa starten. David Pastrnak öppnade målskyttet i den första perioden när han, med ett så gott som perfekt skott, skickade pucken över Braden Holtbys vänstra axel. Målet var hans 26:e för säsongen och den förre SSK-forwarden toppar alltjämt skytteligan i NHL.

Boston såg sedan ut att ha skaffat sig en tvåmålsledning när centern Patrice Bergeron slog till powerplay. Noteringen plockades dock bort på grund av en offside efter att coach Todd Reirden utmanat beslutet på isen.

Istället kunde Capitals svara. T.J. Oshie blev tvåmålsskytt i mittenakten och, trots en tidig kvittering, så kunde säsongens överlägset hetaste back avgöra tillställningen i den tredje perioden. Nicklas Bäckström peggade upp pucken för John Carlson som prickade in sitt 12:e mål för säsongen.

Capitals vinst var deras 16:e på sina 17 senaste försök mot just Bruins.

Montreal Canadiens – Ottawa Senators 3–2 eft. förlängning

Svenskarna:
Anders Nilsson, Ottawa (89,7 i räddningsprocent).

Tvåmålsunderläge tidigt i den tredje perioden, men Ottawa Senators skulle till slut lyckas överlista den tills dess storspelande Cayden Primeau mellan "Habs" stolpar.

Brady Tkachuk och Connor Brown slog till två gånger medan Anders Nilsson höll hemmalaget borta från målprotokollet under den tredje periodens avslutande 19 minuter.

Väl i övertiden kunde bottengänget från huvudstaden däremot inte fullborda sin comeback. Veteranen Ben Chiarot frispelades av Max Domi och kunde enkelt överlista Ottawas storväxte burväktare.

Anders Nilsson räddade 26 av 29 skott på mål, men bäst på isen var dock kollegan i rött och blått. 20-årige Primeau stoppade 35 skott på vägen mot sin första vinst i NHL.

Colorado Avalanche – Philadelphia Flyers 3–1

Svenskarna:
Calle Rosén, Colorado (1 assist).

Två mål från finländske storstjärnan Mikko Rantanen fällde avgörandet när Colorado befäste sin förstaplats i Central Division.

Storspelade gjorde även den tjeckiske burväktaren Pavel Francouz. Den 29-årige rookien satte stopp för 32 av 33 skott på mål och fick endast kapitulera när Claude Giroux skickade in reduceringen till 1–3 i den tredje perioden.

Det var annars i mittenakten som gästernas jakt på reducering var som mest intensiv. En storspelande Francouz stod dock i vägen för de hela 17 skott som Flyers mäktade med.

För andra matchen i rad så återfanns svenske målvakten Adam Werner i båset för "Avs", som utöver målvakten Philipp Grubauer även saknade succébacken Cale Makar.