AnnonsNu ska det avgöras – det här gäller inför slutstriden i Hockeyettan


11 december
17 av 20 lag är klara för Allettan. På onsdagskvällen gör sex lag upp om tre biljetter. Dessutom ska vi kora seriesegrare i alla serier. HockeyNews reporter Daniel Grozdanovski ger er läget i alla serier och listar slutomgångens hetaste matcher.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 


HOCKEYETTAN NORRA

Heta matcher i kväll


Kiruna AIF–Bodens HF.

Piteå HC–Kiruna IF.

Tegs SK–Östersunds IK.

Kommentar:
Det bränner till rejält i gruvorna i dessa tider. Kiruna IF eller AIF till Allettan? Det enda vi vet på förhand är att båda lagen inte kommer att mötas efter jul, vilket är sorgligt i sig. KIF har ju visat en väldigt ojämn form den senaste tiden och kan verkligen laget chocka Piteå som vill säkra seriesegern på hemmais? Två poäng lär räcka för KIF, men det lutar åt noll?

Nä, KIF får lägga sitt öde i händerna på Boden, som inte har mer än ära och en framskjuten tabellplacering att spela för mot Kiruna AIF. Kan AIF bräcka Boden? Absolut. Men det gäller att glömma premiärmatchen som bodensarna vann med 5–1.

Slutligen spelas en intressant match i Umeå där hemmalaget Teg kan spela till sig en serieseger, vilken även Östersund har chans på. Båda lagen är dock i händerna på Piteå, som sitter förarsätet.

LÄS MER: Streckdramat: "Kan tända fler drömmar i Sverige"

LÄS MER: Streckdramat: "Har spelare som drömmer om större grejer"


HOCKEYETTAN VÄSTRA

Heta matcher i kväll


Mariestad BoIS–Kumla HC.

Forshaga IF–Borlänge HF.

Kommentar: Här finns inga platser till Allettan att spela om, men väl en serieseger och bonuspoäng till fortsättningsserien. Vi väljer att lägga fokus på striden om seriesegern där det är klar fördel för Mariestad. Kumla bör man slå enkelt, medan Borlänge inte har en allt för enkel fajt borta mot Forshaga att ta hand om. Ett Forshaga som numera coachas av förre Borlängetränaren Dennis Hall.

LÄS MER: Dennis Hall ny tränare i Forshaga

HOCKEYETTAN ÖSTRA

Heta matcher i kväll


Wings HC–Segeltorps IF.

Vallentuna BK–Väsby IK.

Hammarby–Visby/Roma.

Kommentar: Ja, vi kan gratulera Väsby till seriesegern. Det vore osannolikt att Visby/Roma skulle plocka in 18 mål. Inte en chans. Dock får man imponeras av detta Väsby, som har haft stora skadeproblem under säsongen. Det blir spännande att se vad de kan göra i Allettan. 

Den största dramatiken i den här serien finns givetvis lite längre ner i tabellen. För någon vecka sedan såg nykomlingen Wings ut att vara på väg att stänga kampen om Allettan. Men Vallentuna, med veteranen Andreas Paulsson i spetsen, har varit superbra den sista tiden. Den här säsongen har man tagit poäng på bortais mot Hudiksvall, Visby/Roma och Huddinge. Nu väntar serieledaren Väsby på hemmais och en poäng kan räcka.

Wings går till Allettan vid storseger mot Segeltorp, samtidigt som Väsby vinner mot Vallentuna. Då kan Wings kliva förbi Vallentuna på målskillnad. Det här kan bli oerhört dramatiskt under onsdagskvällen.

HOCKEYETTAN SÖDRAHeta matcher i kväll


Borås HC–Halmstad HF.

Kalmar HC–Tyringe SoSS.

Nybro Vikings–Mörrums GoIS.

Hanhals IF–Troja/Ljungby.

Kommentar: Fördel Nybro i kampen om seriesegern. Tappar Nybro så talar det mesta för att Troja/Ljungby smiter förbi.

Annars riktas blickarna mot Borås och Kalmar. Två poäng kommer inte att räcka för Halmstad borta mot Borås. Ett lurigt Borås, som blandar och ger, men som har en hög högstanivå.

Kalmar bommar inte att ta tre poäng mot Tyringe. Det kan bli dramatiskt, men det kan också bli avslaget rätt snabbt om Halmstad rycker ifrån i början. Jag tror på det förstnämnda. 

LÄS MER: Varken succé eller fiasko fullbordades

LÄS MER: "Det vore som att förlora ett Vasalopp på mållinjen" 

LÄS MERKaptenen ser möjligheter inför avgörandet 

Klara Allettanlag

Piteå, Östersund, Boden, Teg, Väsby, Visby/Roma, Huddinge, Hudiksvall, Mariestad, Borlänge, Grums, Skövde, Lindlöven, Nybro, Troja/Ljungby, Kallinge/Ronneby, Tranås.Annons

Annons