"Dahlén gör det han ska för Timrå – odisciplinerat i SSK "

(11345) Jonathan Dahlén
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 6 december 2019

TIMRÅ. Utvisningarna haglade och powerplaymålen likaså. HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson såg Timrå besegra Södertälje med 6–3 och här är hans spaningar från matchen.

Ska man göra mål kan man lika gärna göra snygga sådana

Måns Lindbäck i Södertälje inledde målskyttet i NHK Arena under fredagskvällen med en fin individuell prestation när han först skottfintade ned Timråbacken Jonathan Carlsson, tidigare SSK-spelare, på knä innan han läckert skickade upp pucken i bortre krysset. Detta var Lindbäcks tredje mål på fyra perioder och i förra matchen mot Mora stod han för ett klassmål när han först drog upp en back på läktaren innan han gick köksvägen och la in pucken. Just nu blir det ofta snyggt när Lindbäck är i farten.

Han är bra, väldigt bra – Jonathan Dahlén

Det är inte direkt något avslöjande det här, men Jonathan Dahlén är väldigt bra på att spela ishockey. Timrå hamnade i tidigt 0–2-underläge och det såg lite frustrerat ut i hemmalaget. När laget då bjöds in i tillställningen med hjälp av att par SSK-utvisningar tackade Dahlén för inbjudningen genom att först reducera, sedan skjuta skottet som Tobias Lindberg rakade in returen på för 2–2 innan han sedan läckert spelade fram Albin Lundin för att fullborda vändningen och avrundade sedan med en assist på Emil Berglunds 6–3-mål i slutet av matchen. Toppvärvningen inför säsongen gör precis det han är i Timrå för att göra, leda lagets offensiv.

Boxplaykungen Ohlsson

Sebastian Ohlsson är den poängstarkaste spelaren i hela ligan i numerärt underläge. Inför fredagens match stod han noterad för fyra mål och en assist med en man mindre på isen. Och det kunde ha blivit två mål till – bara i den andra perioden. På kort tid åkte snabbskrinnaren till sig två frilägen där han på första försöket sköt utanför Justin Pogge i SSK-målet för att kort senare lyfta en backhand över. Förra säsongen grinade mycket emot Ohlsson som drogs med skador och inte fick utdelning på sina lägen. Att följa med ned i allsvenskan verkar nu framstå som ett succébeslut. Elva mål på 27 matcher har det blivit för Ohlsson, varav fyra alltså i numerärt underläge.

Vad hade hänt utan alla utvisningar, SSK?

SSK började matchen i NHK Arena bäst, men i takt med att laget började dra på sig utvisningar gled matchen dem ur händerna. SSK, som själva är vassa i powerplay, fick sig en dyr läxa då Timrå utnyttjade inte mindre än fyra numerära överlägen för att vända 0–2 till 5–2. Det hade varit intressant att se var denna match tagit vägen om SSK:arna inte prenumererat på en biljett till utvisningsbåset, för som de inledde matchen såg det väldigt lovande ut.

Timrålegendarerna fick en trevlig kväll

Timrå IK hade bjudit in ett 80-tal tidigare spelare som inledde dagen med internmatch för att sedan se Timrå–Södertälje innan ytterligare umgänge väntar under fredagen och lördagen. Skratten haglade under internmatchen och med tanke på hur dagens Timråspelare svarade upp under kvällen hade legendarerna nog svårt att klaga. Ett kul grepp från Timrås sida, att samla så många som möjligt av klubbens populäraste spelare genom åren och sedan låta fansen få chans att hämta in autografer från sina idoler. Inför nedsläpp hyllades för övrigt naprapaten Kicki Höglund som jobbat för klubben i 30 år.

Timrå IK–Södertälje SK (3–2, 0–0, 3–1)

Första perioden: 0–1 (2.11) Måns Lindbäck (Andreas Hjelm, Hugo Gustafsson), 0–2 (4.52) Ludwig Blomstrand (Adam Wilsby, Måns Lindbäck), 1–2 (13.25) Jonathan Dahlén (Jens Lööke, Albin Lundin) spel i numerärt överläge, 2–2 (16.19) Tobias Lindberg (Jonathan Dahlén, Sebastian Hartmann) spel i numerärt överläge, 3–2 (18.27) Albin Lundin (Jonathan Dahlén, Sebastian Ohlsson).

Tredje perioden: 4–2 (3.31) Morten Madsen (Filip Westerlund, Tim Wahlgren) spel i numerärt överläge, 5–2 (4.52) Sebastian Hartmann (Albin Lundin), 5–3 (14.41) Christopher Bengtsson (Adam Wilsby), 6–3 (18.45) Emil Berglund (Jonathan Dahlén) mål i tom bur