HockeyNews
PLUS

Brynäsforwarden om tunga starten och islossningen: ”Spelet kan bli bättre”

(11339) Jaedon Descheneau
Bildbyrån

Publicerad: 7 december 2019

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Brynäsforwarden Jaedon Descheneau hade en trög inledning i SHL. Under landslagsuppehållet samlade han krafter och efter det har han stått för sex poäng på sju matcher. 
– Det har lossnat i poängkolumnen, men jag känner fortfarande att spelet kan bli bättre, säger han till HockeyNews.se

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Det kanadensiska nyförvärvet Jaedon Descheneau anslöt från tyska Düsseldorf till Brynäs och fick en drömstart i sin nya klubb och levererade poäng efter poäng under försäsongen, men i serien har det varit tyngre.

De första 14 matcherna noterades han för två mål, och han medger att den tuffa starten gav självförtroendet en törn. 

– Det var inte starten jag ville ha personligt. Jag kan fortfarande spela bättre och är inte nöjd. Jag har haft stunder där jag känt att jag kan vara en av de bättre spelarna i den här ligan, så det är frustrerande att jag inte kan vara det hela tiden, säger han. 

Den senaste tiden har det dock lossnat rejält för forwarden. Efter landslagsuppehållet i början på november har han noterats för sex poäng på sju matcher. 

– Jag samlade självförtroende under uppehållet och känner att jag har anpassat mig till ligan. Det har lossnat i poängkolumnen, men jag känner fortfarande att spelet kan bli bättre, framförallt i fem mot fem. Jag ska använda min fart och teknik mer för att skapa, säger han. 

Vad är den största skillnaden på spelet i DEL och SHL?

– Farten är betydligt högre här. Men den största skillnaden är att lagen är skickligare i defensiven och lägger mer prioritet vid det taktiska. Det här är den svåraste anpassningen jag varit med om  i min karriär. Det är svårt att skapa offensivt i fem mot fem i den här ligan. 

Har du haft några tankar på att lämna?

– Nej. Jag vill utmana mig själv och har velat komma till SHL de senaste åren. Det var på gång redan förra året. Om jag gör det bra här vet jag att det öppnar dörrar för mig. Jag trivs här och har inte alls tänkt på att lämna. 

Jaedon Descheneau blev målskytt i torsdagens förlust mot Rögle. Foto: Bildbyrån

Även för Brynäs har spelet sett bättre ut den senaste tiden, men i torsdagens 4–2 förlust mot Rögle var laget tillbaka i gamla synder. 

– Vi tog inte kampen, vi missade passningar och sköt inte. Det var inte alls bra och definitivt inte den matchen vi ville spela. 

– Skjuter du åtta skott efter två perioder säger det sig självt att du inte kommer vinna, särskilt inte i en liga som SHL som är en av världens bästa ligor. Det är något vi måste rätta till. 

Under lördagen får laget chans till revansch när streckmöte mot Växjö väntar.

– Växjö har precis som vi haft en tung start, men börjat spela bättre den senaste tiden. Det blir viktigt att vara med från start, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)